WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FNV: ULTIMATUM NAAR TEAM TERMINAL IN ROTTERDAM-BOTLEK

ROTTERDAM- Tankopslagbedrijf TEAM Terminal in de Botlek krijgt een kleine week om akkoord te gaan met de eisen van zijn werknemers voor de nieuwe cao, melt de FNV. Zij willen onder andere dat hun salarissen voortaan meestijgen met de prijzen in de winkels (automatische prijscompensatie). Dat staat in een ultimatum van de FNV dat maandag 6 maart om 10.00 uur verloopt.

Iris van der Veen, bestuurder FNV Procesindustrie: ‘Onze leden hebben het eindbod van TEAM Terminal unaniem afgewezen. De actiebereidheid onder hen is groot.’

De FNV wil een cao afspreken voor een jaar (van 1 april 2022 tot 1 april 2023). Naast de automatische prijscompensatie eist de vakbond dat alle salarisschalen met €100 bruto worden verhoogd. Ook moet er een regeling komen waarbij mensen vanaf hun 58e kunnen gaan afbouwen (80% werken, 90% salaris, 100% pensioenopbouw).

Het bedrijf biedt een cao van drie jaar met een loonsverhoging van 6% over het afgelopen jaar en voor dit jaar slechts 4%. Van der Veen: ‘Mensen gaan er dus fors op achteruit in koopkracht.’ Over 2024 wil TEAM Terminal de gemiddelde verhoging in de chemische sector over 2023 volgen (op basis van de eindevaluatie van werkgeversvereniging AWVN). Daarnaast weigert de directie om afspraken te maken over uitbreiding van de schaalmaxima van de schalen C, D, E en F met €500 bruto.

Bij TEAM Terminal vallen zo’n zo’n 33 mensen onder de cao. Het tankopslagbedrijf voedt de raffinaderijen van Esso in de Botlek en in Antwerpen. Verder slaat het ruwe aardolie (crude) op voor Aramco en BP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *