Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FLIP VETHAAKTROFEE VOOR VLAARDINGSE SPORTKAMPIOEN

VLAARDINGEN- Wethouder Bart Bikkers (VVD) heeft vanmiddag onaangekondigd de Flip Vethaaktrofee 2019 uitgereikt aan Ben Hoogwerf, hoofdtrainer bij DVO’32.

Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.
Hoogwerf heeft de Vlaardingse sportondersheiding gekregen in de categorie Sociaal-maatschappelijke sportprestatie. Hij is sinds 2015 verbonden aan DVO’32 als hoofdtrainer van een seniorenselectieteam. Naast zijn functie als trainer heeft hij zich maatschappelijk ingezet voor de vereniging. Hij heeft de vereniging positief op de kaart gezet. DVO’32 is als vereniging stevig verankerd in de wijk.

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. De gemeente zet sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *