Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FIETSPADEN DOOR LOSLOOPGEBIEDEN SCHIEDAM BLIJVEN

SCHIEDAM- Fietspaden en losloopgebieden voor honden zijn goed te combineren, meent het gemeentebestuur van Schiedam. De fractie van Progressief Schiedam (PS) heeft bedenkingen en stelt dat de combinatie voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

‘In het hondenbeleid is opgenomen dat een hondenbezitter alleen een hond laat loslopen als deze goed luistert en onder appèl staat. En tegelijk behoren alle deelnemers aan het verkeer zich aan te passen aan de omstandigheden die op enig moment in een bepaalde situatie gelden’, zo laat het college van B en W weten aan PS. Verder stelt het stadsbestuur: ‘De situatie dat honden en fietsers tegelijk van dezelfde ruimte gebruik maken is dus niet anders dan in het normale verkeer. Gebruikers van zones waar honden los mogen lopen worden aan het begin van dat gebied gewaarschuwd door middel van een aanduiding (verkeersbord) zodat beide verkeersdeelnemers hun gedrag en snelheid hierop kunnen aanpassen.’

Het college is om de bovengenoemde redenen niet bereid het beleid onder de loep te nemen, zo valt op te maken uit de beantwoording aan PS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *