Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FIETSPAD OPGEHEVEN NA VERBOD VREUGDEVUUR VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- Het oost-west lopende deel van het Fortunapad tussen de Marathonweg en de Westwijk in Vlaardingen is opgeheven. Het gaat om het deel dat van oost naar west loopt tussen de Marathonweg en het voormalige complex van de voetbalverenigingen Fortuna Vlaardingen en Cion.

Het pad heeft de functie als ontsluitingsweg verloren, zeker na het verwijderen van de voetgangersoversteekplaats over de Marathonweg bij de Riouwlaan. Dit pad werd voorheen in de periode rondom de jaarwisseling gebruikt als ontsluiting voor het vreugdevuur op het voormalige sportcomplex. Nu dit vreugdevuur niet meer is toegestaan, vervalt ook deze functie.

De staat van het wegdek verslechterde in de loop van de jaren, met het risico van het ontstaan van gevaarlijke situaties, zeker tijdens de donkere wintermaanden. Om die reden heeft de gemeente het fietspad alvast weggehaald. Om het opheffen formeel te bekrachtigen moet de gemeenteraad hier op basis van de Wegenwet een besluit over te nemen. Bovendien is het voortraject gestart voor het ontwikkelen van dit gebied (waar het pad ligt) voor de bouw van woningen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *