WATERWEG ACTUEEL

FIETSENWINKEL DEELT UIT AAN KINDEREN MAASSLUIS, VLAARDINGEN EN SCHIEDAM

FIETSENWINKEL DEELT UIT AAN KINDEREN MAASSLUIS, VLAARDINGEN EN SCHIEDAM

 

VLAARDINGEN- Onder het motto ‘Alle kinderen doen mee’ worden in Vlaardingen morgen vijfhonderdvijftig fietsen overhandigd die fietsenwinkel Van Kortenhof in samenwerking met stichting Leergeld beschikbaar stellen aan kinderen. Deze kinderen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben via Stichting Leergeld een aanvraag ingediend, omdat zij dringend een veilige fiets nodig hebben én er binnen het gezin geen financiële mogelijkheden zijn. Diverse lokale organisaties hebben al eerder (tweedehands)fietsen beschikbaar gesteld.

Met dank aan de fietsenwinkel en de kinderfietsfabrikant Alpina kunnen nu nog eens ruim vijfhonderd kinderen het komende schoolseizoen starten met een fiets. Fietsenwinkel Van Kortenhof organiseert acht pasavonden om de nieuwe fietsen op maat in te stellen voor de kinderen. Morgen avond 13 juni om 18.00 uur mogen de eerste kinderen hun fiets ophalen bij Van Kortenhof aan de Van Hogendorplaan 933 in Vlaardingen.

Het beschikbaar stellen van de fietsen is onderdeel van het armoedebeleid van de gemeente Vlaardingen. Inwoners met een laag inkomen, komen in aanmerking voor de kindregelingen. Via stichting Leergeld kunnen gezinnen met een laag inkomen in aanmerking komen voor een kindpas, schoolspullenpas, (tweedehands)fiets, computer en verjaardagsbox. Ook is een bijdrage mogelijk voor de sport-, zwem- of muziekles. De gemeente heeft hiervoor samen met het regionaal participatiebedrijf Stroomopwaarts, die de uitvoering verzorgt van de kindregelingen, afspraken gemaakt met de stichting Leergeld en het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

juni 12th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *