Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FIETSCIRCUS OP VEERPLEIN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Op zaterdag 25 mei strijkt van 11.00 tot 16.00 uur het Fietscircus neer op het Veerplein in Vlaardingen, met een vrolijk programma om het fietsen te stimuleren. Ook kunnen inwoners hun fietservaringen en ideeën voor verbetering kwijt. Het Fietscircus draagt bij aan de wens van de gemeente Vlaardingen om in 2022 ‘Fietsstad van Nederland’ te worden bij een tweejaarlijkse verkiezing van de landelijke Fietsersbond.

Tien partijen in de Vlaardingse gemeenteraad hebben begin 2018 een Fietsakkoord gesloten, met als doel om van Vlaardingen de beste fietsstad van Nederland te maken. Op dit moment werkt de gemeente aan een plan om het fietsklimaat in Vlaardingen te verbeteren en hoge ogen te gooien bij de verkiezing tot Fietsstad in 2022. De gemeente werkt hierbij samen met een stadsbrede klankbordgroep en professionele partijen als De Verkeersonderneming. De ideeën van bezoekers aan het Fietscircus en de uitkomsten van de enquête zijn input voor het plan. Het plan wordt dit najaar voorgelegd aan de gemeenteraad. De resultaten van de enquête vormen bovendien een nulmeting om het effect van maatregelen mee te monitoren.
Jong en oud kunnen op het Fietscircus terecht voor fietsinformatie en fietsplezier. Zo kunt u een schilderij maken op een verffiets en al fietsend gezonde smoothies mixen. ‘Hannes on Wheels’ laat acrobaten in de dop kennismaken met echte circusfietsen. Showrijders geven BMX-demonstraties en in een BMX-workshop kunt u uw eigen skills verbeteren. Op een rolbankfiets gaat u de strijd aan met een andere fietser en de Fietsersbond en de Vlaardingse wielervereniging De Coureur promoten landelijke en lokale fietsroutes. Wie interesse heeft in een innovatieve fiets, kan stand-up-bikes uitproberen. Kunt u wat steun gebruiken tijdens het fietsen? Experts vertellen over e-bikes en driewielfietsen en u kunt zo’n fiets ook testen. Tenslotte is het oer-Vlaardingse fietsmerk Benzo eveneens van de partij, met historische en moderne fietsen. Twijfel u over de staat van uw fiets? Kom dan langs voor een gratis APK bij een fietsenmaker. Meer weten? Kijk op www.vlaardingen.nl/fietsstad.

Tijdens het Fietscircus kunt u bij medewerkers van de gemeente een enquête invullen en vertellen over uw fietservaringen in Vlaardingen. U kunt daarbij ideeën voor verbetering op een plattegrond van Vlaardingen aangeven. De enquête is ook online in te vullen.De gemeente verloot onder alle invullers en meedenkers drie flitsende fietsverwenpakketten, dus kom langs op 25 mei of ga naar www.vlaardingen.nl/fietsstad.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “FIETSCIRCUS OP VEERPLEIN VLAARDINGEN

  1. Wanneer men de fietspaden in Vlaardingen zie wil je gelijk in de auto stappen,neem als voorbeeld het fietspad naast de Marathonweg (ben daar zelf onderuit gegaan want dat (fiets)pad is alleen toegankelijk voor landbouw werktuigen en legertanks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *