Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘FIASCO DREIGT ROND AANSTELLEN NIEUWE BURGEMEESTER VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De aanloop naar een nieuwe burgemeester voor Vlaardingen loopt vast doordat onervaren raadsleden over elkaar heen buitelen. Tot die conclusie komt Ben Trooster, fractievoorzitter van oppositiepartij Beter voor Vlaardingen (BvV), wanneer hij het woord krijgt voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Een commissie heeft inmiddels de profielschets voor een nieuwe burgemeester gepresenteerd, maar volgens Trooster betreft het eenzelfde profiel als waarop destijds ook Annemiek Jetten (PvdA) eerste burger werd. Dat was geen succes.

Trooster (BvV): “We komen er gewoon niet uit en naar mijn optiek is dat te wijten aan een gebrek aan ervaren raadsleden. Er is natuurlijk heel veel ervaring weggevallen, ten opzichte van de vorige periode.”

“We praten over één van de belangrijkste functies van Vlaardingen, niet voor een jaartje, maar voor wellicht 12 jaar. In vind dat we daarin een goede keuze moeten maken. Als we daar niet uitkomen dan moeten we ons niet te groot voelen om hulp in te roepen. Stel een burgercommissie samen.”

Trooster wil aanvankelijk geen namen noemen om in te roepen voor hulp, maar uiteindelijk vallen toch namen van – in de ogen van Trooster- capabele mensen: “Vera Kalf, Klaas Terpstra, Kees Borsboom. Mensen die buiten hun politieke ervaring ook heel veel levenservaring meebrachten. Dat ontbeert deze raad.”

Over de kwaliteiten van de huidige raadsleden is Trooster somber. In elk geval wanneer het gaat om het aanstellen van een geschikte eerste burger. Trooster: “Er zit er wel een enkeling bij, net als Nol Kloosterman van het AOV. Het is zijn dagelijks werk om mensen aan te nemen.”
Bij de coalitiepartijen ziet Trooster niet direct iemand met die kennis en ervaring. Wel valt de naam van Peter Caljé, de oud-fractievoorzitter van D66 in de vorige raadsperiode. Trooster: “Die is ook gewend om mensen voor hooggeplaatste functies aan te nemen. Dat soort mensen hebben we niet. Misschien moeten we Peter Caljé gewoon even vragen om dit te doen.”

Op 28 juni moet hoe dan ook duidelijk zijn wie de nieuwe burgemeester wordt tijdens een speciale raadsvergadering. De nieuwe burgemeester moet dan per 9 september aan de slag in Vlaardingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “‘FIASCO DREIGT ROND AANSTELLEN NIEUWE BURGEMEESTER VLAARDINGEN’

 1. De selectieprocedure is als volgt:
  Zwaar bejaard
  Erg links
  Weinig initiatief
  Af en toe stoere taal in de media
  Hoge eigendunk
  Niet bang om veel fouten te maken
  Dat zijn de eigenschappen waaraan de meeste burgemeesters voldoen. Er zijn vast voldoende kandidaten in Vlaardingen, anders iemand van buiten de stad die zich binnen een week Vlaardinger voelt.

 2. Misschien heeft Huilie Cor wel interesse, dan wordt Schiedam en Vlaardingen 1 gemeente. Kans op een nog grotere enclave. Klinkt best wel: Schiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *