RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FEESTJE ROND KOOPWONINGEN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) is straks aanwezig bij de feestelijke start van het Vlaardingse zelfbouwproject in het oude schoolgebouw in de Van Limburg Stirumstraat. Het project met de naam De Meesterproef draait om het bieden van koopwoningen aan vluchtelingen. De gemeente heeft het lege schoolgebouw in de Babberspolder vorig jaar verkocht voor 349.000 euro k.k. aan zelfbouwontwikkelaar Steenvlinder. In de school komen tien kluswoningen met maximaal drie wooneenheden voor vluchtelingen.

Het idee is dat er een ‘klusrijpe’ situatie wordt opgeleverd, waarna enthousiaste kopers dan wel klussers aan de slag gaan in de school om hun droomwoning af te bouwen.

Een unanieme gemeenteraad stemde afgelopen zomer in met een krediet van 213.000 euro voor meer parkeermogelijkheden en het kappen van bomen rondom de koopwoningen.

Vlaardingen is een van de eerste gemeenten waar vluchtelingen een kluswoning kunnen kopen dankzij een speciale constructie die bestaat uit een geldlening via de stichting Fundering. De lening is vergelijkbaar in hoogte met een hypotheek, die in maandelijkse termijnen terugbetaald moet worden. Het terugbetalen via de constructie voor vluchtelingen gebeurt in de vorm van ‘huur’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “FEESTJE ROND KOOPWONINGEN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

 1. Rond uit gewoon belachelijk dit dat dit kan in ons land .
  Ouderen moeten gaan betalen voor ov en we worden overal op bezuinigd wegens geld te kort maar dit kan allemaal gewoon.
  een gewone Nederlander met uitkering krijgt dit ook niet en de jongeren niet en hard werkende Nederlanders kunnen bijna niet eens fatsoenlijke betaalbare koopwoningen krijgen omdat dat allemaal opgekocht wordt voor dit soort mensen en arbeidsmigranten.
  Zou eerst eens wat doen aan alle eigen volk en de mensen die door domme beslissingen van de regering aan de geel honger zitten.

 2. Moet dit niet eerst eens voor de Vlaardingse jeugd geregeld worden, deze kunnen praktisch geen hypotheek krijgen en sociale huurwoningen zijn er voor deze ook al niet.
  Deze mensen kosten alleen maar geld en een Nederlander met een uitkering kan geen huis kopen.

 3. Te triest voor woorden. de huidige jeugd kan niet aan een huurhuis komen laat staan kopen. De overheid gaat er van uit dat de ouders maar bij moeten dragen bij het kopen van een huis. Vraag me af hoe een arbeider met een minimum loon dit moet doen.

  Ik kan mij indenken dat de “Nederlandse” jeugd” graag van zo’n regeling gebruik wil maken maar zij worden buiten gesloten. Lees gedicrimineerd!

  1. helemaal mee eens,het is van de gekke,mn zoon kan geen huis vinden die betaalbaar is voor een starter,noodgedwongen moet hij bij ons blijven wonen en zulke ga
   sten wordt alles in de schoot geworpen

 4. Alles wat vluchteling is heeft de islam als geloof, deze mensen mogen geen geld lenen waar je rente over moet betalen, krijgen ze dat geld dus gratis van de gemeente? Dus voorrang voor een huis op Nederlanders en nog gratis ook
  Rare wereld waar de eigen bevolking zo word vernederd, het lijkt wel discriminatie.

 5. Gewoon te gek voor woorden! Ik gun veel mensen het beste toe. Echte vluchtelingen wees welkom maar zodra het veilig is gewoon weer terug zoals afgesproken! En hoe zit het dan met deze lening? Of zijn deze vluchtelingen ten val gekomen aan het socialistische gedachten goed na vijf jaar gewoon burger van NL?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *