Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FEESTELIJKE HEROPENING JENEVERMUSEUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam heeft plannen voor een officieel (her)openingsmoment op 4 april van 17.45 tot 18.00 uur. Het museum aan de Lange Haven in Schiedam laat nog niets los over de feestelijkheden.

Het museum wordt verbouwd voor een bedrag van 650.000 euro. De gemeente Schiedam heeft een derde beschikbaar gesteld. Nog een derde komt bij het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o vandaan. De rest hebben het De Groot Fonds en de Provincie Zuid-Holland betaald.

In het ‘nieuwe’ Jenevermuseum zullen drie thema’s centraal staan. Het eerste gaat over jenever: wat is het en hoe wordt het gemaakt? Het tweede thema gaat over Schiedam als jeneverstad, waarbij het vooral draait om foto’s en de persoonlijke verhalen van de mensen die in de industrie werkten. Bij het laatste thema staat de reclame en marketing rondom jenevermerken en -bedrijven centraal. Daarnaast blijven de branderij, de bottelarij en vatenopslag ook deel uitmaken van het museum.

Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij in Schiedam. Vanwege de rijke jeneverhistorie is deze stad geheel terecht benoemd als jeneverhoofdstad van de wereld en wordt tegenwoordig ook steeds vaker ‘GinCity’ genoemd. Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins (en jenevers) te ontwikkelen. In het museum zijn regelmatig jeneverstokers actief die museumbezoekers alle ins en outs bijbrengen van het jeneverstoken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *