Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FAMILIEVERHALEN UIT SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- De expositie Familieverhalen uit Oost is een bijzondere wijktentoonstelling gemaakt door de bewoners zelf: zij deelden hun verhalen, tekenden ze op, maakten de fotoportretten, ontwierpen en bouwden de tentoonstelling. Kortom, 100% Made in Oost! Stichting Mooi Werk ondersteunde het proces. Een jaar na aanvang van dit avontuur wordt het eindresultaat op 1 oktober met trots onthuld. Wees welkom!

Op dinsdag 1 oktober wordt de tentoonstelling Familieverhalen uit Oost feestelijk geopend in de Bibliotheek Oost. De expositie vertelt in beeld en tekst het persoonlijke verhaal van veertien bewoners uit de wijk Oost. Een aantal van hen werden er geborenen getogen. Anderen kwamen van ver aanwaaien en gingen nooit meer weg. De kleurrijke portretten vertellen ons stuk voor stuk iets intiems en unieks maar ook iets herkenbaars en universeels: wat het is om lief te hebben, verbonden en geborgen te zijn, en wathet betekent om afscheid te nemen en opnieuw te beginnen.

Met behulp van Stichting Mooi Werk werd in een jaar tijd een volwaardige expositie van portretten gerealiseerd door de bewoners van Oost. Tijdens de opening van de expositie staan we bij dit bijzondere proces en het resultaat stil.

Familieverhalen uit Oost_Mooi Werk_(c) Rick Stolk Fotografie
De opening van de wijktentoonstelling op duurt van 17:00 tot 19:00 uur in Bibliotheek Oost aan Singel 24 te Schiedam. De ceremonie start om 17:30 uur. Na de openingsceremonie is er gelegenheid om de tentoonstelling met elkaar te bekijken en in gesprek te gaanonder het genot van een drankje en livemuziek. U bent van harte uitgenodigd! Graag even aanmelden via post@stichtingmooiwerk.nl.

De tentoonstelling zal enkele weken te zien zijn op Singel 24, waarna de expositie op andere locaties in de wijk zal worden getoond. De locaties en bezichtigingstijden worden binnenkort bekend worden gemaakt op de projectpagina van Stichting Mooi Werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *