Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FAKKELS AANLEIDING SCHIEDAMS VERBOD DEMONSTRATIE TEGEN HOAX

SCHIEDAM- De demonstratie tegen de hoax in Schiedam is woensdag door de burgemeester verboden, omdat er fakkels zouden worden aangestoken zonder het treffen van veiligheidsmaatregelen. Dat laat de gemeente weten in een verklaring op de eigen website. Vanuit de demonstranten wordt gesteld dat gebruik is gemaakt van een noodverordening.

Burgemeester Cor Lamers (CDA): “We vinden het belangrijk dat Schiedammers gebruik kunnen maken van hun demonstratierecht en proberen dit zo goed mogelijk te faciliteren. Uiteindelijk zou het gaan om een tocht met 36 brandende fakkels. Hoe je het wendt of keert: dat brengt risico’s met zich mee. Fakkels in een optocht zijn sowieso niet toegestaan; op de startlocatie zou het toegestaan kunnen worden mits er voorzieningen worden getroffen.’

Woensdagochtend verscheen in de Volkskrant een opiniestuk, dat mede is ondertekend door Lamers, waarin wordt gesteld dat gemeentelijke juristen inmiddels overuren draaien om uit te dokteren wat moet worden toegestaan of verboden volgens de landelijke noodwetgeving. ‘Dit wringt eens temeer als de besmettings- en ziekenhuiscijfers de logica en redelijkheid van de huidige stevige maatregelen onder­graven’, aldus onder andere Lamers.

1 reactie op “FAKKELS AANLEIDING SCHIEDAMS VERBOD DEMONSTRATIE TEGEN HOAX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *