Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FACTCHECK: COVID-KOLDER BURGEMEESTER MAASSLUIS

MAASSLUIS- PvdA-burgemeester Edo Haan komt met een feitenvrije open brief over Covid-19. De in de brief genoemde punten zijn niet alleen onbewezen, want niet voorzien van bronnen, maar bij controle ook stuk voor stuk aantoonbaar onjuist. Een factcheck:

Haan: ‘Het coronavirus is er nog steeds en slaat weer toe als het de kans krijgt. Die kans moeten wij het virus niet geven. Ik vraag jullie daarom dringend om voorzichtig te zijn en niet naar plekken te gaan waar veel mensen zijn. Hoe verleidelijk dat soms ook is. Sla drukke feesten en partijen nog even over.’

NIET WAAR: De vaak getoonde exponentiële curven van de stijging van ‘corona-gevallen’ zijn misleidend, omdat ook het aantal tests exponentieel is toegenomen. Het ‘even over slaan van drukke feesten en partijen’ is op niets gebaseerd, zo bewijzen cijfers uit het buitenland. Landen zonder uitgaansverbod, zoals Japan, Zuid-Korea, Wit-Rusland en Zweden, vertonen geen negatievere trend dan andere landen. Zweden is door de WHO zelfs als voorbeeldmodel geprezen en profiteert nu van een hogere mate aan immuniteit.

Haan: ‘Helaas neemt vooral het aantal besmettingen onder jongeren toe. Vooral tegen hen zou ik willen zeggen: neem het virus serieus! Jij hebt er misschien niet zo veel last van, maar jij kunt je vader, moeder, opa of oma besmetten. En die kunnen wel erg ziek worden van het coronavirus.’

NIET WAAR: Het aantal tests neemt toe waardoor ook het aantal positieve uitslagen stijgt. Virusoverdracht door schijnbare gezonde personen is een onzin verhaal, gebaseerd op een ondeugdelijke studie, meldde het blad Science al in februari. De ondeugdelijke studie is gebaseerd op getuigenissen van vier (!!) ziek geworden mensen. Het RIVM heeft de theorie allang afgedaan als niet waar.

De leeftijd van overledenen met Covid-19 is in de meeste landen (inclusief Italië) meer dan 80 jaar (bijvoorbeeld in Zweden ligt deze op 86 jaar!) en amper 4% van de overledenen had geen ernstige bestaande ziekten. Het sterfte-profiel komt dus in wezen overeen met de normale sterfte.

Bij dit alles komt nog dat de veel gebruikte virus-testkits foutgevoelig zijn en fout-positieve en fout-negatieve resultaten kunnen opleveren. De officiële virustests kunnen ook positief reageren op andere virussen.

Haan: ‘Dus als je lichte klachten hebt (hoesten, niezen, loopneus, keelpijn, koorts of benauwdheid), laat je gratis testen. Dat kan gewoon bij ons in Maassluis. Even bellen met 0800-1202 en maak een afspraak. Om te voorkomen dat het virus opnieuw hardnekkig de kop opsteekt, is het van extra belang dat iedereen zich houdt aan de maatregelen.’

NIET WAAR: Het aantal mensen met de (bijna allemaal) door Haan opgesomde klachten is in deze tijd van het jaar altijd hoog vanwege de hooikoorts. Samen met twijfelachtige testmethode(n) zorgt de oproep van Haan vooral voor hogere cijfers van het aantal zogenaamde ‘besmettingen’. Talrijke internationaal gerenommeerde experts op het gebied van virologie, immunologen en epidemiologen zijn van mening dat de getroffen maatregelen contraproductief zijn en bevelen de snelst mogelijke natuurlijke immunisatie aan met hooguit extra bescherming voor de risicogroepen.

De boude beweringen van Haan staan niet op zichzelf. Eerder ging ook de burgemeester van Schiedam zich al te buiten aan het uitspreken van regelrechte kletspraat over Covid.

Ondertussen hebben meer dan 600 (!!) wetenschappers gewaarschuwd voor een ‘nooit eerder vertoonde monitoring van de samenleving’ door middel van twijfelachtige apps voor het traceren van contacten. In sommige landen wordt dit contact-tracering al rechtstreeks door de geheime diensten uitgevoerd. Wereldwijd worden burgers gevolgd door drones en het kwam tot massale aanhoudingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “FACTCHECK: COVID-KOLDER BURGEMEESTER MAASSLUIS

 1. De burgemeesters krijgen het hoog in de bol. De ene gaat op de stoel van de viroloog zitten, en weer een ander (Bruls ) wil de deuren intrappen om te zien wat daar achter gebeurt !

  1. Goed gezien! Het is over is, kijk naar de cijfers van de echte bedrijven, niet die tech-reuzen. De bende stort in, op een manier zoals wij nog nooit hebben meegemaakt. Voor iedereen die nog werk heeft; Geniet er van. De kans is groot dat het ontslag ook aan jou deur klopt.

   Zweden pakt het normale leven weer op. Mede dankzij het handelen op basis van wetenschap. Life Returning To Normal In Sweden. Nog een link: https://youtu.be/3QnlKxlurZQ

   Laat een onafhankelijke inspectie maar eens een inval doen bij alle IC’s in Nederland, en tellen hoeveel mensen met Covid-19 op de IC liggen. Waarschijnlijk op de vingers van 1 hand te tellen. Dan het aantal besmettingen met Covid-19. De test zelf was al onduidelijk vanaf het begin, wordt er nou alleen Covid-19 geteld, of worden alle griepjes bij elkaar geveegd ? Dan hebben we nog het natte duimen tellen, met hyperbole extrapolaties middels contact tracering.

   Het wordt tijd dat de Heeren in Den Haag hun portemonnee opendoen, daarin de 1,5m barrière terugbergen, en de mensen weer hun gang laten gaan in ons kleine kikkerlandje, die nep-pandemie is namelijk voorbij.

 2. Het is niet duidelijk van wie deze factcheck afkomstig is. Een willekeurige reaguurder? een FvD adept? Zo ja, dan is deze factcheck okay. Is dit echter afkomstig van een medewerker van Schiedamsnieuws.nl dan slaat de ” journalist” de plank volledig mis. De n het artikel vermelde feiten kloppen niet. Ook het journalistieke principe van hoor en wederhoor ontbreekt. Dus ik ga er maar van uit dat het schrijven van een willekeurige burger is. Morgen schrijft deze figuur waarschijnlijk over de gevaren van 5G, de snode plannen van Bill Gates, het genot van anti vaccinatie. en andere complotten.

  1. Wat een raar stuk is dit er klopt helemaal niks van de factheck. Wit-Rusland is een land met een president die Covid-19 ontkent. En zo heel veel levens in gevaar brengt. Zweden heeft na een stijging van besmettingen bepaalde maatregelen genomen. Zuid-Korea zat ook in een lockdown en is langzaam ook weer open gegaan. En dat er alleen mensen boven de 80 overleiden klopt ook niet er zijn in verschillende landen ook jonge mensen overleden aan dit virus plus gevallen die niet mee gerekend zijn door RIVM omdat ze een aandoening zijjn overleden waar nog geen bewijs voor is dat het door corona of de ziekte die ze hebben komt. Kijk naar Hillegom mensen besmet na bezoek kroeg. Studenten Rotterdam. Dus overdracht van dit virus is er wel degelijk. Feit als je 1 week op de IC hebt gelegen in kunsmatige coma een maand revalidatie. Als je niet overlijd dan heb kans op tijdelijke verlamming dit is bij een familie lid van 33 het geval. Dus dat het virus niet erg is of niet bestaat is onzin. In Amerika in Florida en nog een aantal plaatsen is het aantal besmettingen hoog doordat ze veel testen en omdat de maatregelen versoepelt hebben. Er wordt daar nu een overwging gemaakt om weer wat regels aan te scherpen. Kijk naar de cijvers hier en niet naar een bewering van een persoon. Hou gewoon rekening met elkaar en hou gewoon afstand een pandemie komt door de mensen die het virus versprijden. Als je hooikoort patient bent weet echt wel het verschil tussen de klachten die bij dit virus horen. De stijging bij jongeren komt omdat ze nu meer bij elkaar komen en voorheen meer thuis zaten. En de open brief is een oproep en geen dwangbrief. Ik persoonlijk hou zoveel mogelijk rekening met de regels omdat ik zelf ervan overtuigd ben als je voorzichtig bent dan loop je het minste risico. Ga veilig naar buiten geniet van de zon en weet dat het virus er nog is.

   1. Nee maar: feitenvrije prietpraat verdedigen met nog meer feitenvrije prietpraat. Negens een link of een verwijzing naar een bon. Mens, wat je uitkraamt is zwaar onbetrouwbaar! Als ik naar de grafieken kijk, snap ik de paniek niet. Notabene van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/grafieken

    Zweden pakt het normale leven weer op. Mede dankzij het handelen op basis van wetenschap. Life Returning To Normal In Sweden. Nog een link: https://youtu.be/3QnlKxlurZQ

    Laat je echt informeren, stop het na-papegaaien van Nederlandse media (NPO, AD, NRC, Parool, NU, Telegraaf, Volkskrant).

  2. Er liggen 3 kippen en een half paard op de IC, wij moeten nu al weken het gehuil aanhoren over de tweede golf. Vooralsnog blijkt hij het zoals met Hemelvaart, Pasen en het onverantwoorde gedrag bij de stranden in het voorjaar helemaal uit. Al weken huilen klagen, doden verzinnen en mondkapjes gedram, waar er helemaal niets aan de hand is. De PCR test geeft positieve uitslag bij alle Carona strengen en zoals bekend zijn er al diverse Carona varianten actief, de PCR test is niets anders dan een voorselectie middel, echter het laboratorium onderzoek wat men daarna dient uit te voeren gebeurt niet alles is Covid 19.

   Vrijwel alle nieuwssites zijn afhankelijk van reclame, daardoor zie je dat nu semi neutrale sites die niet genoeg inkomen hebben aangebracht door leden ook het Carona evangelie bezigen, immers advertenties zijn euro en bovendien als je nog semi in de mondkapjes handel zit sluit dat mooi op elkaar aan.

   Men gaat er wel aan voorbij dat de gevolgen veel groter zijn dan dat zij voorzien. Het is niet erg als het café, hotel, bioscoop, cabine en winkelpersoneel allemaal werkeloos zijn, branches waren toch overbodig, trouwens hebben van boeren bedrijven is ook overschat. Wat de thuiswerkende kantoorklerk niet in de gaten heeft is dat hij ook overbodig raakt en zelfs nog sneller. Omdat als je toch overal kunt werken kan je de kantoorklerk ook in het goedkopere buitenland doen, bijvoorbeeld vanuit Turkije, veel lagere lonen en best wel wat Turken die Nederlands machtig zijn. Maar bijvoorbeeld een medische uitgever heeft van de kans gebruik gemaakt, eerst subsidie, net de helft alsnog eruit, de administratie en boekhouding gebeurt nu in India, alles was toch in het Engels, lekker makkelijk.

   Nederland heeft niets meer bij te dragen, de vriendjes van Rutte vluchten naar Engeland, produceren doen wij toch al niet meer, diensten leveren aan kleinere ondernemingen hoeft niet meer, winkelen gaat online. Bol, AH, Jumbo, Picknick en Amazon nemen het grote deel van deze omzet. Kleine ondernemingen mogen wel samenwerkingsverbanden aangaan, maar voor bodemprijzen.

   En waarom? Omdat er relatief klein deel van de bevolking gepest wordt op het werk en niet meer naar de baas wil, veel ruimte in de supermarkt wil, maar vooral een ander niets gunt. Huilen dat terwijl zij op zaterdag op de markt liepen en het zo druk was. Niemand hield afstand, geen mondkapjes er is nog geen vaccin…

   Kunnen wij niet afspreken dat de mensen die het zo erg vinden en eng en help, gewoon altijd een mondkapje dragen, niet op spitstijden gaan boodschappen doen, horeca bezoeken, openbaar vervoer reizen en dat dan de niet kapjes dragende mensen 2 meter uit de buurt blijven bij de kapjesmensen?

 3. Jammer dat je altijd weer bepaalde complot denkers tegenkomt op bepaalde sites.
  Kijk naar het programma helden van hier op vtm gaat over corona en dat het wel degelijk bestaat en ik praat niemand na en het is bewezen dat de aanpak van Zweden geen inmumiteit opleverd bij een grote groep het onderzoek is achterrhaald en Zweden heeft toegegeven dat ze dat onderschat hebben. En ja heel veel landen pakken het normale leven weer op De 1.5 meter geld nog steeds en ja als ik op bepaalde google sites ga zoeken naar zogenaamde feiten en onderzoeken kom je vanzelf wat tegen en vaak zegt dat niks omdat er altijd wel weer een onderzoeker is die het anders berekend. Ben geen expert net zo min als dat jij bent maar het virus ontkennen is dom en onverstandig. Als je zelf iemnand in je omgeving hebt die ziek is van dit virus en heel gezond was en eigenlijk niet eens op de IC lag maar wel verlamd is en het is nog de vraag of ze helemaal de oude wordt piep je wel anders. 33 jaar en geen 80 plusser. Een pandemie wordt echt door mensen versprijdt wetenschappelijk bewezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *