RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FACILICOM KRIJGT TAKEN IN WIJKZORG

SCHIEDAM- Schoonmaakbedrijf Facilicom gaat zich in Schiedam bezighouden met de wijkzorg.

Het stadsbestuur van Schiedam wil het aantal wijkondersteuningsteams nog dit jaar uitbreiden van één naar zes. Om dit voor elkaar te krijgen is gekozen voor samenwerking met Facilicom. Zo zal de schoonmaakorganisatie, onder de naam Incluzio, zich gaan bezig houden met het inrichten van de werkruimtes en kantoren van de nieuwe wijkondersteuningsteams, maar ook met de informatievoorziening en het ontwerpen van een kostenbeheersingssysteem voor de wijkondersteuningsteams.

Facilicom –jaaromzet ruim 1 miljard euro- DSC00023heeft last van de toenemende leegstand van kantoorgebouwen en ziet wijkzorg als een extra markt. Met Incluzio gaat Facilicom een tweede kernactiviteit ontwikkelen die los komt te staan van de bestaande Facilicom, dat actief is in de schoonmaak, beveiliging, catering, bouw, onderhoud en personeelsdiensten.

Een wijkondersteuningsteam richt zich op bijvoorbeeld gezinnen die onder de armoedegrens leven of problematische schulden hebben, maar het wijkondersteuningsteam is er ook voor hulp bij opvoedingsproblemen of lichte tot matige verslavingsproblematiek. Het eerste wijkondersteuningsteam is al twee jaar actief in de wijk Nieuwland.