Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

FABRIPLEIN SCHIEDAM KLAAR VOOR DE SLOOP

SCHIEDAM- Alle oud-bewoners van het Fabriplein in Schiedam-West zijn uitverhuisd naar een vervangende woning. De panden aan het plein zijn stuk voor stuk afgesloten met staalplaten. Binnenkort begint de sloop.

Achterblijvers in de omliggende huizen zijn bang voor de overlast door de sloop- en het bouwproject. Verhuurder Woonplus, de gemeente en andere betrokken partijen hebben aangegeven hierover graag in gesprek te blijven met de omwonenden. Verder komt er een klankbordgroep. De buurtbewoners worden op de hoogte gehouden van belangrijke momenten, zoals de start van de sloop en de bouw. Ook komt er een vast aanspreekpunt voor de buurt.

Op 2 april 2018 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de sloop en herbouw van de woningen aan het Fabriplein. Aan het plein zijn momenteel tweeënzeventig sociale huurwoningen gelegen die zijn uitgevoerd als beneden-en bovenwoningen. De bouwkundige staat van deze huizen is slecht en de woningen zijn niet duurzaam. Daarom heeft de eigenaar, Woonplus, besloten om de panden te slopen en te vervangen door zesenveertig eengezinswoningen met tuin. Daarmee wordt ingezet op een door de woningmarkt gevraagd product, die met name voor gezinnen interessant is.

De woningen worden uitgevoerd in dezelfde kenmerkende architectuur als de bestaande woningen en worden aanmerkelijk duurzamer. De woningen worden niet op het gas aangesloten en twintig van de zesenveertig woningen zijn nul op de meter woningen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *