Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EXTRA’S VIA TUIGCONTRACTEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Voor jonge criminelen in Vlaardingen-West organiseert burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) tal van extra’s om ze op het rechte pad te krijgen. Voor de jeugd met een strafblad wordt door Jetten een contract opgesteld waarin goed gedrag wordt afgesproken. Wie zich aan de afspraken houdt wordt vervolgens beloond. Zo komt Jetten bijvoorbeeld hoogstpersoonlijk kijken naar de voetbalwedstrijd van een minderjarige veroordeelde uit de Westwijk.

“We vinden het al bijzonder treurig dat die jongeren in aanraking zijn gekomen met justitie, maar we willen ze vooral proberen, terwijl ze nog zo jong zijn, op het goeie pad te krijgen”, laat Jetten weten. De contracten worden ingevoerd naast het straftraject van justitie. Dat blijft ook bestaan. Jetten: “U moet zich voorstellen , het zijn natuurlijk hele jongen kinderen, dus we proberen op die manier te zorgen dat jongeren zich wat meer, en ook hun ouders vooral, verantwoordelijk voelen voor hun eigen daden.”

In de Vlaardingse Westwijk is ook al gestart met een voetbalproject voor raddraaiers. Kosten: 50.000 euro. Dit voetbalproject wordt betaald uit de pot Veiligheid & Handhaving (30.000 euro) en aangevuld met nog eens een extra subsidie (20.000 euro).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *