RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER PARKEERVAKKEN KOOPWONINGEN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen wil voor 213.000 euro de parkeermogelijkheden uitbreiden en bomen kappen rondom de koopwoningen voor vluchtelingen in de Babberspolder. Het gaat om de openbare ruimte bij de voormalige Globeschool in de Van Limburg Stirumstraat.

Zaken die aangepakt worden zijn de kap van kwalitatief mindere bomen, het verbeteren van het omliggend groen, invulling van het voormalige schoolplein, versmalling van het voetpad, uitbreiden en herindeling van de parkeergelegenheid en de plaatsing van een drempelplateau. Totale kosten: 213.000 euro. Het inrichtingsplan is in overleg met omwonenden ontwikkeld, naar aanleiding van vijf bewonersavonden.

De gemeente Vlaardingen heeft het lege schoolgebouw in de Van Limburg Stirumstraat vorig jaar verkocht voor 349.000 euro k.k. aan zelfbouwontwikkelaar Steenvlinder. In de school komen tien kluswoningen met maximaal drie wooneenheden voor vluchtelingen.

Vlaardingen is de eerste gemeente waar vluchtelingen een kluswoning kunnen kopen dankzij een speciale constructie die bestaat uit een geldlening via de stichting Fundering. De lening is vergelijkbaar in hoogte met een hypotheek, die in maandelijkse termijnen terugbetaald moet worden. Het terugbetalen via de constructie voor vluchtelingen gebeurt in de vorm van ‘huur’.

De verstrekking van een hypotheek aan vluchtelingen in Vlaardingen is mogelijk dankzij politieke steun van SP, PvdA, CDA, CU-SGP, D66, VVD, GroenLinks en fractie Van Unen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

6 reacties op “MEER PARKEERVAKKEN KOOPWONINGEN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

 1. En ondertussen staan er mensen met n baan bij de voedselbank omdat ze n kutbaantje en 3 kinderen hebben…….schandalig ….onvoorstelbaar welke mongool verzint dit

 2. Waarom zijn dit soort regelingen er niet voor iedereen???

  En wordt het niet eens tijd om werkende armen, studenten en hulpverleners (ambulancepersoneel, zorgpersoneel, politie, brandweer) voorrang te geven op de plaatselijke woningmarkt?

  En gaan jullie nu serieus nog meer stadsbomen rooien om nog meer parkeervakken mogelijk te maken?!?!

  Waar zijn jullie mee bezig, mensen? Wat voor toekomst hebben jullie voor ogen?

 3. Vieze kop zeg, Schiedams Nieuws. Je moet eens kijken wat je teweeg brengt op de sociale media. Hele volksstammen denken nu dat luxe koopwoningen met parkeerplaatsen cadeau gedaan worden aan vluchtelingen. Er wordt weer heel wat boreale gal gespuwd. Erg verheffend allemaal.
  Natuurlijk moeten mensen verder lezen dan een kop, maar jullie weten best dat veel mensen dat niet doen.

  Het zou jullie sieren eens een prachtig achtergrondartikel van goede kwaliteit te schijven over wat die stichting Fundering zoals doet. Misschien met een diepteinterview met een vluchteling erbij.

 4. Bomen kappen voor gelukzoekers? Waar zijn jullie mee bezig joh, onze kinderen kunnen dalijk niks krijgen en hun krijgen alles, wat is door voor oneerlijkheid, word wakker het folk vind dit niks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *