Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EXTRA OPVANG BESMEURDE VOGELS MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het redden van besmeurde watervogels op de Nieuwe Waterweg wordt hervat. Hulpdiensten en Rijkswaterstaat komen weer bijeen om in samenwerking met deskundigen en vrijwilligers verschillende activiteiten te coördineren.

De vogels zijn onder andere opgevangen in Rotterdam-Zuid, Hoek van Holland en Den Haag. De aanwas is groter dan de beschikbare capaciteiten. Vaststaat dat wordt gestart met de inrichting van een tijdelijke opvangcentrum voor vogels in Maassluis. Dan kunnen noodopvangen worden opgeheven.

Experts adviseren vogels zoveel mogelijk rust te geven om stressverschijnselen te voorkomen. De vogels verliezen veel vocht door diarree. Vandaar dat ze extra vocht dienen te krijgen. Vervolgens kan begonnen worden met het verwijderen middels weg wassen van restanten olie. Dit gebeurt onder toeziend oog van experts.

Sinds zondagmiddag is een landelijke eenheid ingezet om de besmeurde vogels te reinigen. Dit gebeurt in samenwerking met de Dierenambulance. Ook de Brandweer helpt de Dierenbescherming met boten en extra persoonlijke beschermingsmiddelen.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *