WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EXTRA GELD VOOR MUSEUM VLAARDINGEN

Museum Vlaardingen zag niets in een expositie van het beroemde duo Bassie en Adriaan. De Vlaardingers vertrokken naar het Theater Flamingo. Top drukte was het gevolg.

VLAARDINGEN-  Museum Vlaardingen mag voor 70.000 euro een externe adviseur aanstellen om order op zaken te stellen. Een meerderheid van de Vlaardingse gemeenteraad steunt het voorstel hiervoor dat afkomstig is van de CU-SGP. Een plan van de SP om het museum vrij toegankelijk te maken is afgewezen.

Kritiek op het extra geld komt vooral van oppositiepartij VVD. De partij vindt het beter om het museum 2 jaar te sluiten. In die tijd kan een bedrijfsplan worden geschreven voor een gezonde financiële exploitatie.

Eerder dit jaar wees het museum een tentoonstelling af van het beroemde duo Bassie en Adriaan. Clown Bassie wilde met de expositie het kwakkelende bezoekerscijfer van het museum opstuwen. De Vlaardingse broers weken uit naar het Theater Flamingo aan de Koningin Wilhelminahaven.  Daar werd de expositie een daverend succes met duizenden bezoekers en nog net geen dranghekken voor de deur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *