Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EXCURSIE JENEVERMUSEUM SCHIEDAM

 Jenevermuseum SchiedamSCHIEDAM- Het Nationale Jenevermuseum Schiedam organiseert op zondag 20 december, samen met Café De Klomp aan de Binnenwatersloot in Delft, een proeverij. Voor deze uitgebreide proeverij met goodiebag vraagt de organisatie 40,00 per persoon, het bedrag komt volledig ten goede van Serious Request Actiehuis Delft.  Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 25.

Een van de stokers en directeur Marjolein Beumer reizen af naar Delft om het verhaal over jenever te vertellen, hierbij wordt ook een en ander geproefd. Dit gebeurt onder leiding van Café De Klomp, sinds 2013 een erkend jenever café.

Verder volgt een  introductie van een van de stokers van het Jenevermuseum over jenever en het productieproces. Hij vertelt hierbij de stappen die komen kijken bij het maken van jenever. Na het theoretische gedeelte volgt het proefgedeelte, in een blind proeverij kunt u proberen de verschillende smaken te ontdekken die u  in jenever kunt vinden. U gaat hierbij vijf verschillende jenevers proeven, om de diversiteit van jenever te benadrukken. Bij de proeverij is ook brood en water beschikbaar. Na de proeverij is er tijd om nog een jenever naar keuze te drinken.

Na afloop krijgt u  als deelnemer nog een goodiebag mee, hierin is onder andere  te vinden:

  • entreekaart voor het Jenevermuseum
  • kruikje met Old Schiedam jenever
  • jeneverglas
  • jenever souvenir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *