Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EXCELSIOR ’20 SCHIEDAM EERSTE AMBASSADEUR VERKEERSVEILIGHEID

SCHIEDAM- “Hier maken wij een punt van nul verkeersslachtoffers” is te lezen op het spandoek, dat sinds zaterdag bij Excelsior’20 hangt. De Schiedamse voetbal- en cricketvereniging wil zo haar steentje bijdragen aan de verkeersveiligheid. Excelsior ’20 is de eerste sportclub in de regio die zich verkeersveiligheidsambassadeur mag noemen. Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) ondersteunt dat van harte. Samen met bestuurders van de vereniging en Peter Meij, die naast wethouder in Ridderkerk ook verkeersveiligheidsambassadeur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is, hing hij het doek voor iedereen duidelijk zichtbaar op.

Jaarlijks vallen er meer dan 5.500 ernstige verkeersslachtoffers in Zuid-Holland. In alleen Schiedam zijn dat er 150. Verreweg de meeste ongelukken worden veroorzaakt door bijvoorbeeld te hard rijden, het gebruik van smartphones en doordat mensen met alcohol op de weg op gaan.

Excelsior ’20 zette zich al eerder in voor de verkeersveiligheid. Eind vorig jaar hield de vereniging een BOBsport campagne, waarin de leden duidelijk werd gemaakt dat alcohol en verkeer niet samengaan. Ook heeft de vereniging aandacht voor goede fietsverlichting en zijn er acties om jongeren aan te spreken op hun verkeersgedrag.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *