Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EXCELSIOR ’20 GAAT OOK OP ZATERDAG SPELEN

SCHIEDAM- Excelsior’20 gaat prestatief zaterdagvoetbal starten. In de regio stappen geregeld voetbalclubs over van de zondag naar de zaterdag. Het aantal clubs is de afgelopen jaren hard achteruit gegaan op de zondag. Het bestuur van Excelsior’20 ziet deze trend al jaren en heeft daar ook vaak intern over gesproken. De KNVB heeft met alle clubs gesproken in West 2 om het weekendvoetbal te introduceren. Dit stuit op grote weerstand, vooral bij de zaterdagverenigingen. Binnen het voetbalbestuur wil Excelsior’20 zeker niet stoppen met het zondagvoetbal. Wel denkt men dat nu stappen moeten worden ondernemen, voordat de KNVB besluit om te stoppen met zondagvoetbal in West 2.

Daarom is door het voetbalbestuur en het hoofdbestuur besloten om vanaf het nieuwe seizoen 2020 – 2021 te starten met een prestatief zaterdagteam. Daardoor is Excelsior’20 voorbereid, mocht de KNVB een besluit nemen met betrekking tot het zondagvoetbal.

Het voetbalbestuur en de technische commissie (TC) zullen hun aandacht richten op beide afdelingen, er zal ook niets veranderen op de zondag. Op zondag zal de selectie gewoon uit twee teams bestaan met eigen spelers. Op de zaterdag zal het team gevormd worden met nieuwe maar ook oude bekende gezichten. Het gaat een echt Excelsior’20 team worden, zoals op de zondag. Spelers die in het verleden zijn weggegaan, omdat zij niet op zondag wilden spelen, worden of zijn al benaderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *