RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EUREKA: ‘LAADPALEN SCHIEDAM GAAN PER MINUUT AFREKENEN’

SCHIEDAM- De Schiedamse GroenLinks-wethouder Jeroen Ooijevaar vertrouwt op marktwerking wanneer het gaat om het tegengaan van het nodeloos bezet houden van een parkeervak bij een laadpaal door de eigenaren van elektrische auto’s. Volgens de wethouder werken de straatpaalaanbieders al aan de oplossing. Ooijevaar: “ Wanneer een auto volgeladen is dan ziet zo’n paal dat, door een tarief per minuut te gaan rekenen. Om er voor te zorgen dat die mensen hun auto dan gaan verwijderen en weer ruimte maken voor een nieuwe auto. Dus ik vermoedt dat dit zichzelf op de vrij korte termijn gaat oplossen.”

De Lichtblauwe Brigade in Schiedam staat nu nog machteloos tegenover elektrisch aangedreven auto’s die de hele dag de plaats bij een laadpaal bezet houden. Het is niet mogelijk de APV hierop af te stemmen. Dat kreeg het AOV in september al te horen in antwoord op schriftelijke vragen naar de handhaving.
De oudenpartij signaleert dat boetes volgen wanneer een niet elektrisch aangedreven auto bij een laadpaal staat, maar een elektrische auto kan onbeperkt de plaats bij een laadpaal bezet houden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *