Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘EU-SUBSIDIE VOOR GASLOOS SCHIEDAM-GROENOORD’

SCHIEDAM- De EU heeft een subsidie van 3,6 miljoen euro beschikbaar om de eerste ruim 900 woningen op het warmtenet aan te sluiten in Schiedam-Groenoord. Althans, wanneer een toewijzingscommissie in Brussel met de subsidieaanvraag akkoord gaat, die via de Provincie is aangevraagd door Woonplus samen met de gemeente. Dat maakt wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) bekend tijdens de raadscommissie van woensdagavond. Van de gemeenteraad wordt enig tempo verwacht bij de besluitvorming over het aardgasverbod. Ooijevaar: “Want die kans voor subsidie betekent wel dat Woonplus rond 2022 de eerste 950 woningen aangesloten moet hebben.”

Eerder is Groenoord afgewezen als ‘Proeftuin Aardgasvrije Wijken’ door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hierdoor liep Schiedam vorig jaar oktober 5,5 miljoen euro aan subsidie mis. De gevraagde Rijksbijdrage was een belangrijke stimulans om een aardgasvrije warmtevoorziening in Groenoord mogelijk te maken. Om heel Groenoord aardgasvrij te maken is circa 76 miljoen euro nodig.

Ondertussen belooft de wethouder dat de huurders van Woonplus geen zichtbare cent extra in rekening zal worden gebracht voor een aansluiting op het warmtenet. Begin volgend jaar moet een plan met rekensom worden gepresenteerd waarin de daadwerkelijke kosten duidelijk zijn. Mocht het huurders (zichtbaar) extra geld gaan kosten dan gaat een aardgasloos Groenoord alsnog niet door, zo beweert de wethouder bij herhaling.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *