Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ERIC VLOEIMANS SPEELT SCHIEDAMS JULIANAPARK PLAT

SCHIEDAM- Jazztrompettist Eric Vloeimans heeft vanmiddag het Schiedamse Juliapark plat gespeeld, samen met zijn band van achttien muzikanten. Het optreden van Vloeimans hoort bij de openingseditie van een nieuwe reeks Cultuur Borrelt. Het publiek, in groten getale aanwezig, reageert zeer enthousiast op het gratis concert.

Vloeimans begon zijn trompetstudie aan het Rotterdams Conservatorium op de afdeling klassieke muziek, maar stapte later over naar de jazz-afdeling nadat zijn interesse voor die stroming was gewekt. Als jazztrompettist studeerde hij dan ook in 1988 met lof af en zette zijn studie voort in New York, waar hij studeerde met Donald Byrd en ervaring opdeed door te spelen in de bigbands van Frank Foster and Mercer Ellington.

Hij maakt muziek die tussen de soorten jazz en pop valt te kwalificeren. Daarbij is de trompet het belangrijkste muziekinstrument. De trompet is echter niet overheersend, maar warm en melodieus.

Cultuur Borrelt heeft met regelmaat verrassende namen op het programma staan. De eerst volgende editie is op 14 juli.

Fotografie: Arne van der Zande

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “ERIC VLOEIMANS SPEELT SCHIEDAMS JULIANAPARK PLAT

  1. Wat een goed initiatief van Schiedam: het parkconcert met Eric Vloeimans en zijn band. Wellicht een bruikbare suggestie voor de verslaggeving een volgende keer? De, bij de kenners bekende, band heet Licks & Brains en staat onder leiding van de gerenommeerde saxofonist, arrangeur en dirigent Rolf Delfos. Veel succes met de reeks ‘cultuur borrelt, en vriendelijke groet, Marie-Louise Rouffaer-van Dongen , (mooi) Den Helder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *