Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ERGERNIS TUSSEN PVDA EN ONS VLAARDINGEN OM SERVICENORM

VLAARDINGEN- Volgens de PvdA in Vlaardingen bedrijft oppositiepartij ONS ‘oude politiek’. Dat verwijt kreeg de lokale partij woensdagavond tijdens de raadsvergadering toen ONS de inzet van de servicenorm van de gemeente wilde bespreken.

Volgens ONS heeft de gemeente Vlaardingen zestig dagen de tijd om een door burgers gesigneerde oude krant op straat op te ruimen, nadat het betreffende zwerfvuil via de buitenlijn bij de gemeente is gemeld. Wat de PvdA betreft is het een vorm van oude politiek om te denken dat overal een autootje van de gemeente voor komt. ‘Men moet niks op straat gooien’.

ONSONS verwijt de PvdA daarmee gebruik te maken van een oude ‘sociaaldemocratische truc’. ‘Men pikt een dingetje uit een betoog en gaat daar een punt van maken’.

Raadslid Ron Boers (ONS) heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwaliteit van de buitenlijn. Boers: ‘Als een bewoner bijvoorbeeld heeft opgemeten dat zwerfvuil verder dan vijf meter vanaf een container ligt, dan moet hij de gemeente bellen, maar de gemeente heeft dan, volgens haar eigen servicenormen, zestig werkdagen de tijd om het vuil op te ruimen. Te belachelijk voor woorden, en schaamteloos dat je dat durft op te schrijven als servicenorm. Oké, zestig dagen is inderdaad een norm, maar met service heeft dat in ieder geval niets meer te maken’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *