Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ERGERNIS ROND VERKOOP COMENIUSGYMZAAL SCHIEDAM

Wethouder Marcel Houtkamp‏(D66): ‘Dat kon je in 2015 al weten; was expliciete wens van gemeenteraad om pand te vervreemden/verhuren.’

SCHIEDAM- De aangekondigde verkoop van de Comeniusgymzaal (de voormalige Armenschool) aan de Kloosterplaats in Schiedam is slecht gevallen bij tenminste twee raadsleden. Andreas Rose‏ (GBS) vindt het ‘om het zacht uit te drukken: niet chique’ om als gemeenteraadslid via sociale media over de verkoop te moet vernemen. Arie Villerius (Leefbaar) wil weten waar die zich onderscheidende (horeca) ondernemer is die hier iets unieks kan en durft te beginnen.

Verantwoordelijk wethouder Marcel Houtkamp (D66) meent dat Rose dit alles in 2015 al had kunnen weten.  ‘Het was een expliciete wens van de gemeenteraad om het pand te vervreemden/verhuren’, aldus de wethouder. Rose: ‘In 2015 was de wethouder al in onderhandeling met talloze geïnteresseerden. Niks geworden, gek he? Ik heb er nog wel eens nachtmerries van, de gymlessen die ik had in de Comeniusgymzaal 50 jaar geleden. Het was toen een aftands stinkend hol.’

Ruim 2 jaar terug stelde de gemeenteraad een investeringskrediet van 400.000 euro beschikbaar voor het herstel van het casco van de Comeniusgymzaal. ‘Feit is dat er eerst een geïnteresseerde ondernemer gevonden had moeten worden en daarna in overleg verbouwd had moeten worden. Het is hierdoor nu een financieel zeer zwaar blok aan het been’, oordeelt Villerius. Rose bestrijdt dit idee: ‘Er wordt niets verbouwd in het pand voor die 4 ton. Die gaat op aan een nieuw dak en renovatie buiten. Zelfs de plee is voor rekening koper’.

Morgen organiseert de makelaar een open huis van 16.00 uur tot 17.30 uur. Geïnteresseerden kunnen na bezichtiging bieden. Rose: ‘Ármenschool wordt verkocht aan de hoogste bieder. Hopelijk wel met een minimum, zodat de gemaakte en nog te maken gemeentelijke kosten gedekt zijn.’ De eerste inzet bedraagt naar verluidt 80.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *