RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ERGERNIS OVER HOUTSTOOK BRUINE VLOOT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De historische woonschepen van de Bruine vloot in Schiedam zijn een bron van ergernis vanwege de houtstook die er plaatsvindt. Dat krijgt het stadsbestuur te horen vanuit de gemeenteraad. Tenminste een raadslid dring daarom aan op ingrijpen. Ook wordt verzocht om in vergunningen op te leggen dat bewoners hun vaartuigen binnen de stadsgrenzen alleen nog met elektrische of handmatige aandrijving mogen gebruiken. De diesel- of benzinemotoren mogen dan alleen nog worden aangezet buiten de stadsgrenzen.

De Bruine vloot in de binnenstad van Schiedam bestaat uit schepen van voor 1950 of replica’s daarvan. De (woon)schepen worden door de gemeente gezien als een aanwinst voor Schiedam en bepalen mede het beeld van het historische centrum.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “ERGERNIS OVER HOUTSTOOK BRUINE VLOOT SCHIEDAM

  1. Een goede houtkachel hoeft niet te roken, dus als een kachel rookt doet men dat zelf. Het grootste probleem is dat men hem volgooit, laat aan branden en dan alles smoort. Dan gaan ze weg, want anders kan je een houtkachel geen 2 of meer uur AANhouden. Als je goed stookt gooi je elke 15 minuten kleine blokjes op: dan rookt het niet. (maar ja, dan is hij na 1/2 uur uit). Mensen die (heel terecht) klagen zijn niet de zeikerds, het zijn de foute houtstokers die de buurt verzieken. En JA ik heb ook jaren houtgestookt en JA ik weet dus waarover ik spreek. Houtstokers die roken zijn aso’s !!!!!!!! NIET de klagers. Houtstook verbieden ben ik op tegen. Veroorzaak je geen rook moet houtstook mogelijk blijven. Leer de mensen de kachel juist te gebruiken.

  2. Hee!! Laat dit nou gewoon zo blijven! Stukje nostalgie ook voor ons mooi Schiedams stadje met heel veel moois te zien! Het ruiken van deze lucht maakt men blij. De vieze uitlaatgassen die wij met zn allen veroorzaken, kunnen hier niet aan tippen! Groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *