Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ERESPELD MAASSLUIS VOOR VIJF KOELBLOEDIGE REDDERS

MAASSLUIS- Vijf jongeren uit Maassluis hebben de erespeld van de gemeente Maassluis ontvangen. Het vijftal krijgt de onderscheiding omdat zij vorig jaar tijdens de opening van het strandseizoen in Hoek van Holland het leven hebben gered van de 26-jarige Desiree uit Vlaardingen.

Burgemeester Edo Haan (PvdA) noemde het koelbloedige optreden van Sem Weeke, Bas Hoogeveen, Maurits Moerman, Timo Slootheer en Daan de Jong die zaterdagmiddag 30 mei 2019 ‘bewonderenswaardig en professioneel’. De vijf handelden razendsnel toen een ruit naast de dansende Vlaardingse sneuvelde en een glasscherf in het bovenbeen van Desiree terecht kwam. Die scherf raakte een slagader.

De vijf vrienden slaagden erin het bloeden onder controle te krijgen en Desiree over te dragen aan het ambulancepersoneel. Volgens de arts die de Vlaardingse behandelde hebben de vijf haar leven gered. Desiree kan na een lang revalidatieproces weer zelfstandig lopen.

De erespeld der gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *