Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ERESPELD MAASSLUIS VOOR VERTREKKEND VOORZITTER KONINGSHOF

MAASSLUIS- De vertrekkend voorzitter van Theater Koningshof in Maassluis, Toine Maes, heeft gisteravond uit handen van burgemeester Edo Haan (PvdA) de Erespeld der Gemeente Maassluis ontvangen. Maes ontvangt de onderscheiding vanwege zijn bijzondere inzet voor theater Koningshof.

Theater Koningshof heeft enkele jaren in zwaar weer gezeten. Deze situatie leidde ertoe dat het college van burgemeester en wethouders extern advies inriep om zo weer een solide financiële basis voor de Koningshof te waarborgen. Bovendien moest er onder leiding van een stevig bestuur een nieuwe koers worden ingeslagen: de Koningshof als een breed maatschappelijk gedragen sociaal en cultureel bolwerk, waarin maatschappelijke partners met Koningshof gezamenlijk een bruisend huis van culturen in Maassluis vormen.

Om de eerste verkenningen hiernaar uit te voeren werd de hulp ingeroepen van Maes. Hij nam de rol van interim-voorzitter op zich. De gemeenteraad stemde in met de koersnota en stelde de nodige financiële basisgaranties beschikbaar. De heer Maes werd bereid gevonden om zijn interim-aanwezigheid voort te zetten om door te gaan met het verbeteren van de Koningshof.

De Erespeld der Gemeente wordt uitgereikt aan personen, al dan niet ingezetenen van de gemeente, die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.
Maas slaagde erin weer een interne situatie van rust, reinheid en regelmaat te creëren. Onder zijn leiding kreeg Koningshof weer het gewenste brede maatschappelijk draagvlak. Ook is er een deskundig bestuur samengesteld met leden met verschillende achtergronden. Bovendien is er een gevarieerd theater- en activiteitenaanbod gerealiseerd dat in zeer grote mate voldoet aan de verwachtingen die aan de herstructurering van Koningshof gesteld werden.

Voor dit resultaat is het gemeentebestuur dan ook een grote erkentelijkheid verschuldigd aan de heer Maes. Hij was bereid om zijn talenten in zeer lastige omstandigheden belangeloos zich voor het theater, de medewerkers én Maassluis in te zetten.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *