RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ERESPELD MAASSLUIS VOOR RODE MIJTER

ERESPELDMAASSLUIS- Zes bestuursleden van de Stichting de Rode Mijter Company (SRMC) hebben vrijdagavond de Erespeld der Gemeente Maassluis ontvangen van burgemeester Ede Haan (PvdA). De uitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest van de gemeente. Tijdens dit feest bedankt de gemeente alle vrijwilligers voor hun inzet.

Al sinds jaar en dag is de start van het Sinterklaasfeest in Maassluis een grote happening. De intocht van de ‘Spanje’ in de Maassluise haven, trekt ieder jaar weer vele belangstellenden uit Maassluis en omgeving. Dit jaar waren ruim 5000 ouders en kinderen aanwezig om de Sint en zijn gezelschap welkom te heten in het centrum van de stad.

De organisatie is in handen van Stichting de Rode Mijter Company (SRMC), een stichting die opgericht is in 2005. De huidige bestuursleden hebben allemaal op een professionele basis ervaring met jeugd, organisatie en evenementen, zoals een licht- en geluid technicus een manager welzijn en sport en een financieel adviseur.
Ieder jaar is er een creatief team druk bezig met het thema, de aankleding van de schepen en in de invulling van de gratis te bezoeken kindermiddag in de Koningshof. In totaal zetten deze dag 125 vrijwilligers zich in om dit evenement mogelijk te maken. Zwarte Pieten, beveiliging, schippers, logistiek medewerkers, technici en catering, allemaal zetten ze zich belangeloos en enthousiast in deze dag.

De Erespeld der Gemeente wordt uitgereikt aan natuurlijke personen, al dan niet gevestigd binnen de gemeente die zich gedurende enige tijd of naar aanleiding van een bijzondere gebeurtenis verdienstelijk hebben gedragen ten opzichte van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *