WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ERA CONTOUR GAAT DEEL WESTWIJK VLAARDINGEN SLOPEN

VLAARDINGEN- De Zuidbuurt in de Westwijk wordt aangepakt door ERA Contour. De projectontwikkelaar uit Zoetermeer is uitgekozen door de gemeente en verhuurder Waterweg Wonen. In deze buurt worden de komende jaren 255 woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Ook wordt onderzocht of het mogelijk is om nog meer woningen te bouwen op vrij liggende plekken. De SP in de gemeenteraad is vorig jaar mei met een petitie gestart tegen de sloopplannen.

Eerder werkten ERA al succesvol samen bij de vernieuwing van de Babberspolder, waaronder het project Vlaardings Geluk.
Gemeente en Waterweg Wonen hebben nadrukkelijk gezocht naar een partner die past binnen de opgave in de Westwijk en ook een bijdrage levert aan leefbaarheid en verbinding in de wijk. ERA Contour is als winnaar beoordeeld. Uit alles blijkt dat er een sterke wil zou zijn om samen te werken. ‘Niet alleen met de samenwerkingspartners, maar ook met de bewoners in de buurt’, laat Waterweg Wonen weten. De drie partijen sluiten binnenkort een intentieovereenkomst met elkaar af, waarmee dit jaar de haalbaarheid van de samenwerking wordt getoetst en een realiseerbaar plan wordt gemaakt.

Bij de SP is verzet tegen de sloop van de huurwoningen in de Jan Thijssenstraat, Kuipers-Rietbergstraat, Johannes Mulderstraat en Dr. Brugsmastraat. De SP heeft de bewoners opgeroepen van de in totaal 120 woningen om samen de krachten te bundelen en een petitie te tekenen tegen de sloop.

1 reactie op “ERA CONTOUR GAAT DEEL WESTWIJK VLAARDINGEN SLOPEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *