Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ER IS WEL DEGELIJK ONDERHANDELD OVER TURKS BEJAARDENHUIS SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Denk heeft wel degelijk onderhandeld over een ‘Turks bejaardenhuis’ mogelijk en blijkbaar bij voorkeur in Groenoord Zuid. Die conclusie trekt de OuderenPartij Schiedam (OPS) op basis van de stukken die de partij heeft opgevraagd via een Wob-verzoek bij de gemeente. Nog een conclusie van de OPS, op basis van de verkregen stukken; oud-wethouder Fahid Minhas (VVD) heeft overlegd met Denk, sterk ten nadelen van zijn eigen VVD-fractievoorzitter.

Het plan voor een aardgasvrij Schiedam-Groenoord is afgelopen december aan een raadsmeerderheid geholpen door de fractie van Denk. De steun van Denk is beloond met de toezegging voor een nieuw wijkgebouw en huisvesting voor ouderen met een migratieachtergrond, meldde de partij kort daarop per persbericht. De partij kreeg ook de toezeggingen voor nieuwe speel- en sporttoestellen in de wijk en de gemeente Schiedam, Eneco en Woonplus gaan meer stage- en werkplekken realiseren.

Tussen 13 december 2020 (18.52 uur) en 16 december 2020 (00.55 uur) worden diverse berichten via whatsapp over en weer verstuurd tussen de fractievoorzitter van Denk Schiedam (Dogukan Ergin) en de wethouder (Jeroen Ooijevaar) over de deal voor een ‘Turks bejaardenhuis’. De zaak lijkt al beklonken nog voor de gemeenteraad ook maar iets heeft besloten over het aardgas in Groenoord.

Uit het Wob-dossier:

Jeroen Ooijevaar: ‘Heb jij met iemand over die seniorenwoningen gesproken? Reuderink leek dat vanmiddag al op Facebook te weten… ben benieuwd wat zijn bron is…’
Dogukan Ergin: ‘Ik zag het ook. In heb Maarten inhoudelijk niet bijgepraat. Maarten en webradio Torpedo zeggen dit al jaren…’

6 reacties op “‘ER IS WEL DEGELIJK ONDERHANDELD OVER TURKS BEJAARDENHUIS SCHIEDAM’

 1. En, is het aanstaande bejaardentehuis toevallig gepland naast een toekomstige islamitische begraafplaats???? Er zijn immers best wat oorlogsgraven die daarvoor speciaal geruimd kunnen worden… toch, Yarden?

 2. Een prima idee.
  Eigen bejaardenhuis (zijn jaren geleden afgeschaft, voor migranten starten we ze uiteraard weer op, geld genoeg)eigen verpleeghuis, eigen ziekenhuis, eigen school en eigen begraafplaats allemaal met eigen (moslim) personeel, is goed voor integratie.
  Moet allemaal kunnen.
  Als de milieu wappies het voor elkaar krijgen maken we van 16 hoven Mekka place, bouwen daar al voornoemde voorzieningen inclusief hoge flats om al deze mensen bijeen te laten wonen.
  Houden wel de mogelijkheid tot het landen en vertrekken van Turkisch airway, deze bewoners moeten toch op vakantie kunnen, en Schiphol is wel ver. En uiteraard moet er regelmatig nieuw aanwas komen.
  Een eigen enclave is er al. Zelfs meerdere politieke partijen hebben ze, die wel voor “hun” volk opkomen. Alleen hun leider zit in Ankara, daar passen we wel een mouw aan.

  Jammer voor de autochtone bewoners in Groenoord die flink “genaaid” zijn en diverse rechtszaken te wachten staan als deze niet mee willen doen met het gas af project.

   1. Beste Jannes,

    Je praat hier over personeel in de apotheek, dit zijn dus mensen welke een eerlijk vak geleerd hebben en hun steentje bijdragen aan onze samenleving. Dus een verwijt richting deze mensen is ongepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *