Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ENERGIETOESLAG VERHOOGD TOT 1.300 EURO IN WATERWEGGEMEENTEN

SCHIEDAM- De Energietoeslag voor minima in de drie Waterweggemeente wordt verhoogd naar 1.300 euro. Stroomopwaarts laat dat weten.

Om de stijgende energieprijzen te compenseren, kunnen inwoners bij Stroomopwaarts een energietoeslag aanvragen. De voorwaarde is dat zij in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam wonen met een laag inkomen (120% van de bijstandsnorm). Landelijk was vastgesteld dat een toeslag kon worden aangevraagd van 800 euro. Dit richtbedrag is verhoogd met 500 euro naar 1.300 euro. De gemeenten hebben op 22 september ingestemd met deze verhoging. Aanvragen kunnen nu nog tot 1 januari 2023 worden ingediend.

Met de eenmalige energietoeslag kunnen inwoners een deel van hun energierekening betalen. Inwoners die de energietoeslag al hebben aangevraagd, hoeven niets te doen. Bij een toekenning voor 1 oktober, ontvangen zij het resterende bedrag van 500 euro in het laatste kwartaal van 2022 automatisch op hun rekening. Bij lopende aanvragen wordt vanaf 1 oktober 2022 direct het volledige bedrag van 1.300 euro overgemaakt. Inwoners die nog geen aanvraag hebben ingediend, kunnen dat nu tot 1 januari 2023 alsnog doen.

Voor meer informatie over het aanvragen van de toeslag, kunnen inwoners kijken op www.stroomopwaarts.nl/energietoeslag

1 reactie op “ENERGIETOESLAG VERHOOGD TOT 1.300 EURO IN WATERWEGGEMEENTEN

  1. Ik werkte vandaag bij een dame van 85 die een thermolegging onder haar broek droeg, een extra vest en een dekentje voor als ze het koud kreeg, en dan moet de winter nog beginnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *