WATERWEG ACTUEEL

ELEKTRISCHE DEELFIETSEN GO-BIKE WELKOM IN SCHIEDAM

ELEKTRISCHE DEELFIETSEN GO-BIKE WELKOM IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het stadsbestuur van Schiedam heeft getekend voor een regionaal deelfietsensysteem met de elektrische fietsen van Go-Bike. Het van oorsprong Deense bedrijf heeft op dit moment al veertien uitleenstations in en rond Rotterdam.

Schiedam is enthousiast over het gebruik van elektrische fietsen. ‘De elektrische fiets zorgt ervoor zorgen dat het gebruik onder ouderen toeneemt’, staat in de nota over het Schiedamse fietsbeleid. Nadeel van de elektrische fiets zou zijn dat steeds meer ouderen sneller fietsen, terwijl het reactievermogen onder ouderen steeds minder wordt. Om te zorgen dat het hogere fietsgebruik onder ouderen ook veilig gebeurd, zet Schiedam in op een verkeersveiligheidsprogramma voor ouderen.

Bij alle bewaakte openbare stallingen komen minimaal twee plaatsen waar elektrische fietsen kunnen opladen. Bij buurtstallingen wordt de mogelijkheid geboden om met subsidie van de gemeenten aansluitingen te plaatsen. Bij andere bestemmingen laat de gemeente de mogelijkheden voor aansluitingen over aan de plaatselijke ondernemer.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Webradio Torpedo

augustus 9th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *