Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ELEKTRISCHE BUSSEN OP LIJN 56 VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De RET gaat elektrische bussen inzetten op lijn 56; de buslijn die rijdt van Vlaardingen-West naar Holy-Noord. Dat staat in het ontwerp vervoerplan RET 2020. De planning is dat de bussen gaan rijden eind dit jaar, tegelijk met het moment waarop ook de nieuwe concessie start.

De nieuwe bussen zijn beduidend stiller dan de bestaande. In de eerste fase komen er in elk geval oplaadpalen voor bussen op Rotterdam Centraal, Zuidplein, in Schiedam en in Vlaardingen.

De nieuwe bussen vertrekken elke ochtend met een volgeladen batterij vanaf de locatie Kleiweg in Rotterdam en worden overdag op knooppunten en eindpunten bijgeladen. Laden gebeurt via een pantograaf, een arm die vanaf het dak van de bus omhoog komt als de bus onder een laadpaal staat. De chauffeur koppelt de bus met één druk op de knop van achter zijn stuur aan het net. Een volgeladen bus heeft voldoende capaciteit om in de spits zonder bijladen door te rijden. De bussen rijden op 100% groene stroom.

De provincies, het Rijk en de vervoersregio’s hebben bepaald dat er vanaf 2025 geen dieselbussen meer worden aangeschaft en dat in 2030 alle dieselbussen voor het openbaar vervoer uit het straatbeeld verdwijnen.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “ELEKTRISCHE BUSSEN OP LIJN 56 VLAARDINGEN

  1. Goed nieuws. Minder fijnstofuitstoot, geen diesellekkage- of motorolielekkagespoor meer ook…. O ja, èn stiller voor bewoners die langs de route wonen/slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *