WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EIS 7 JAAR EN TBS TEGEN GLENN A. VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Openbaar Ministerie eist 7 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging tegen verdachte Glenn A. (28) uit Vlaardingen. De verdachte zou vorig jaar juli met één mesteek de toen 25-jarige Lisa van Leeuwen hebben gedood in haar woning in de Van ’t Hoffstraat in de Westwijk.

Op die bewuste 16 juli zijn A. en het slachtoffer samen aanwezig in haar woning. Het stel heeft een relatie, hoewel die niet altijd even stabiel verloopt. Op een goed moment horen verdachte en slachtoffer gerommel aan de deur. Zij denken dat dit jongens zijn die verhaal komen halen vanwege een eerdere ruzie met het slachtoffer. Verdachte en slachtoffer bewapenen zich om zich te kunnen verdedigen tegen de indringers indien nodig. De verdachte pakt daarbij twee messen.

Wanneer het stel rond middernacht voor de tweede keer gerommel aan de deur hoort belt het slachtoffer haar vriendin. Die komt samen met een tweede vriendin poolshoogte nemen. Beide vrouwen verklaren dat de verdachte angstig en schichtig is. Zij omschrijven het als ‘paranoïde.” En dan gaat het gruwelijk mis. Een van de vriendinnen ziet hoe de verdachte met zijn arm een zwaai maakt en vervolgens het slachtoffer steekt. Vervolgens draait hij zich om, kijkt de vriendin aan en maakt met het mes nog een beweging in haar richting, zij wordt geraakt in haar hand.

Beide vriendinnen bellen 112 en proberen nog eerste hulp te verlenen aan het slachtoffer. Ze overlijdt diezelfde nacht nog aan de steekwond.

De officier van justitie acht bewezen dat het slachtoffer is overleden aan de verwonding in haar buik, die door de verdachte is toegebracht. Volgens de officier is er geen sprake van moord, omdat de voorbedachte rade ontbreekt. Hoewel A. de messen had gepakt om de indringers iets aan te doen als ze binnen zouden komen, zijn er onvoldoende aanwijzingen uit het onderzoek naar voren gekomen waaruit blijkt dat de verdachte van plan was Van Leeuwen om het leven te brengen.  

Volgens de officier is er geen sprake van noodweer of psychische overmacht. De officier zei daarover op de zitting dat het de eigen keuze van verdachte is geweest om zijn medicijnen niet te nemen, harddrugs te gebruiken en te blowen, waardoor hij hyperalert, zeer angstig en gespannen was met alle gevolgen van dien. Ook een beroep op noodweer is niet aan de orde volgens de officier: “Uit het onderzoek blijkt niet dat er sprake was van een noodweersituatie, waarbij verdachte zich met een mes moest verdedigen. Er was geen sprake van een indringer.” 

Lisa van Leeuwen .
“De tragische dood van de jonge vrouw is voor de nabestaanden moeilijk te bevatten. Ze kunnen niet meer met haar mee op pad, naar de dierentuin of gewoon gezellig met haar kletsen. Haar dood heeft voor alle nabestaanden een onherstelbaar leed teweeg gebracht,” aldus de officier vandaag op de zitting. Met het oog op de ernst van het feit is er volgens de officier van justitie alleen ruimte voor een lange gevangenisstraf van 7 jaar. Daarbij verzocht de officier, met het oog op de persoonlijkheid van verdachte, de rechtbank ook om hem TBS met dwangverpleging op te leggen, om de kans op herhaling te beperken.

De rechtbank doet 7 juli uitspraak. 

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *