Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EIS: 20 MAANDEN CEL TEGEN EX-POLITIEMAN

ROTTERDAM- Tegen een ex-politieagent is 20 maanden celstraf geëist voor corruptie. Hij verkocht zeer gevoelige informatie uit politiesystemen. Ook mag de 30-jarige man uit Berkel en Rodenrijs, als het aan de officier van justitie ligt, de komende vijf jaar geen publiek ambt vervullen.

De politie en FIOD hebben dinsdag 3 november dertien verdachten aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde misdaad in de Rotterdamse haven. Ook werden verschillende woningen en bedrijfspanden in de regio Rotterdam doorzocht. De aangehouden arrestanten werden verdacht van betrokkenheid bij de invoer en doorvoer van en handel in verdovende middelen.

De verdachten variëren in leeftijd van 28 tot 37 jaar. Vier van hen worden verdacht van het vormen van een criminele organisatie. Een achttal aanhoudingen betreffen personen die werkzaam zijn in de haven. In het onderzoek is ook de afdeling Integriteit van de Rotterdamse politie betrokken. Een ex-agent, die recent de politieorganisatie heeft verlaten, is aangehouden op verdenking van corruptie, computervredebreuk en het schenden van het ambtsgeheim.

Tijdens de doorzoekingen werden op 3 november naast contante geldbedragen onder meer een vuurwapen, een gestolen auto, luxe merkkleding en dure kledingaccessoires aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen.

Het onderzoek van de politie en het OM werd ondersteund door het Combiteam Havens, een nieuw samenwerkingsverband van politie, FIOD, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie. Het team onderzoekt zware vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *