Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EINDUITVOERING WIJKCULTUURKLASSEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Afgelopen januari werd de eerste periode van de Wijkcultuurklassen die in 2018 zijn gestart afgesloten met een feestelijke einduitvoering voor ouders en ander publiek op basisschool Het Startblok in Nieuwland. Een spannende middag voor de leerlingen van verschillende basisscholen waarin zij hun nieuwe kunsten ten tonele brachten!

Dit schooljaar zijn op meerdere scholen in Schiedam Oost en Nieuwland weer nieuwe Wijkcultuurklassen gestart. De Wijkcultuurklassen werden opgericht in 2016 door Mooi Werk samen met lokale sportinitiatieven om kinderen in de wijken op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met en mee te laten doen aan verschillende kunst- en sportactiviteiten. In 2018 werden de nieuwe disciplines circustheater, fotografie en mode toegevoegd die direct goed werden bezocht!

Leerlingen van alle (basisschool-)leeftijden konden zich begin van het schooljaar inschrijven voor buitenschoolse lessen waarvan de eerste periode op 22 en 23 januari werd afgesloten met een einduitvoering op onder andere OBS Het Startblok in Nieuwland. Eenspannende dag voor alle leerlingen van de deelnemende basisscholen. De uitvoering, gecombineerd met sportactiviteiten van Lekker Bezig Schiedam, werd een vrolijke en goedbezochte middag waarin alle leerlingen hun nieuw verworven vaardigheden en ontdekte talentenlieten zien in optredens en exposities.

Het verslag en de foto’s zijn nu te bekijken op www.stichtingmooiwerk.nl/einduitvoering-wijkcultuurklassen! Geïnteresseerdin of heeft u vragen over de Wijkcultuurklassen? Neem dan contact op met Renske Dzon van Stichting Mooi Werk via renske@stichtingmooiwerk.nl.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *