RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘EINDE ZOMERRECES: VLAARDINGEN OP RAND FAILLISSEMENT’

VLAARDINGEN- Het zomenreces van de Vlaardingse politiek moet onmiddellijk worden afgebroken wanneer de begrotingsscan van de Provincie bekend is, vindt Nol Kloosterman van het AOV. Kloosterman zegt dat in de uitzending van Omroep Vlaardingen, kort voordat de VVD uitrekent dat het tekort minimaal 25 miljoen bedraagt. Kloosterman: “Op het moment dat ik hoor dat die begrotingsscan er is dan gaan we een raadsvergadering houden. En zijn ze op vakantie? Jammer, terugkomen! We moeten dat oplossen.”

Een dezer dagen worden de resultaten van de begrotingsscan verwacht van de Provincie, waarmee de financiële situatie wordt voorgerekend en aanbevelingen volgen.

Kloosterman: “Ik zit met smart te wachten op die begrotingsscan, want het is nogal wat. We verkeren op de rand van het faillissement, zoals de burgemeester al heeft gezegd. Dus niks vakantie, werken!”

Alleen gemeenten die door hun financiële positie onder preventief toezicht staan van de Provincie kunnen een begrotingsscan aanvragen.

De Provincie moet erop toezien dat alle gemeenten in de provincie er financieel gezond voor staan. Dit is een wettelijke taak die in de Gemeentewet staat. Ook houdt de Provincie toezicht op gemeenschappelijke regelingen. Deze taak staat in de Wet gemeenschappelijke regelingen. Preventief toezicht houdt in dat de gemeente haar begroting en begrotingswijzigingen voor goedkeuring aan de Provincie moet voorleggen.

Foto (Arne van der Zande): gemeenteraad in Stadsgehoorzaal

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *