Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EINDE SOFTWAREPROBLEMEN METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het in gebruik nemen van de nieuwe softwareversie voor spoorbeveiliging van de Hoekse Lijn staat gepland per september. In de huidige versie van de software van de spoorbeveiliging zitten nog beperkingen die ervoor zorgen dat de Centrale Verkeersleiding met aparte instructies werkt.

De tijdelijke indienststellingsvergunning voor de exploitatie van de metro loopt tot 1 december dit jaar. De definitieve indienststellingsvergunning wordt verstrekt zodra restpunten zijn opgelost. Samen met de RET en de MRDH zijn hier afspraken over gemaakt door de gemeente Rotterdam.

In december werd al een principeakkoord bereikt met Bombardier over de spoorbeveiliging van de Hoekse Lijn. Het akkoord zou passend zijn in de kaders tijd en geld.

Onervarenheid bij treinbouwer Bombardier met het veiligheidssysteem voor de Hoekse Lijn heeft gezorgd voor de forse vertraging bij de aanleg. Dat werd in september 2017 al duidelijk uit de beantwoording van vragen die het gemeentebestuur van Maassluis  had voorgelegd aan het Projectbureau Hoekse Lijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *