Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EINDE SCHUTBEPERKING SLUIZEN SCHIEDAM-VLAARDINGEN

SCHIEDAM- De schutbeperkingen voor de beroeps- en recreatievaart in het gebied van Delfland wordt vannacht om 00.00 uur opgeheven. Hiertoe heeft het bestuur van het Hoogheemraadschap Delfland besloten.

De schutbeperkingen voor de recreatievaart bij de Buitensluis te Schiedam en de Vlaardinger Driesluizen te Vlaardingen zijn vanaf morgen niet meer van kracht. In navolging van de versoepeling vanuit Delfland heeft het bestuur van de Monstersche Sluis in Maassluis ook besloten om de schutbeperking op te heffen.

De schutbeperkingen voor de beroepsvaart bij de grote sluis van Parksluizen in Rotterdam zijn vanaf dinsdagochtend 20 september om 00:00 uur al beƫindigd.

Het Hoogheemraadschap van Delfland kan de schutbeperkingen versoepelen, omdat de Rijnafvoer is toegenomen en de watervraag afneemt. Sinds eind juli was binnen Delfland een aangescherpt schutregime van kracht. Vanwege een oplopend verziltingsrisico en tegelijkertijd een toenemend watertekort is in een tweetal fasen een beperkt schutregime aan de schutsluizen opgelegd. Een extreme stijging in temperaturen, lang aanhoudende droogte of sterk afnemende rivierafvoer wordt dit jaar niet meer verwacht.

Tijdens een periode van droogte houdt Delfland de situatie in haar gebied goed in de gaten. En neemt ze, als het nodig is, maatregelen om zoetwater vast te houden en om extra zoet water aan te voeren. In toekomstige perioden van droogte is het wederom aanscherpen van maatregelen niet uitgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *