Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EINDE NABIJ OVERWEG SCHIEDAM-KETHEL

SCHIEDAM- Op termijn moet de gelijkvloerse spoorwegovergang over de Kandelaarweg in Schiedam worden opgeheven. Een van de kansrijke alternatieven is een ongelijkvloerse overweg noordelijk via de nieuwe verbindingsweg Spalandweg, dit vanwege de veiligheidswinst die te boeken is en omdat de overweg niet past binnen geplande spoorverdubbeling naar viersporigheid op dit traject.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en ProRail hebben in samenwerking met de gemeenten Schiedam en Rotterdam in 2019 en 2020 een pré-verkenning uitgevoerd om te zoeken naar goede alternatieven voor de overweg Kandelaarweg.

Problemen rond de overweg zijn geanalyseerd en de behoeften van de belanghebbenden zijn opgehaald. De inloopavond – eind 2019 voor bewoners en geïnteresseerden georganiseerd – maakt ook deel uit van de behoeftenanalyse.

Het opheffen van deze overweg zonder een alternatief om het spoor te kruisen is niet acceptabel en niet wenselijk. Voor bewoners, bedrijven, recreanten en andere gebruikers is het belangrijk een verbinding te houden. Ook is het belangrijk dat Noord-Kethel goed bereikbaar blijft voor hulpdiensten. Daarom zijn twee hoofdalternatieven ontwikkeld:

•  het eerste hoofdalternatief richt zich op een onderdoorgang in de buurt van de huidige overweg voor alle verkeerstromen;
•  het tweede hoofdalternatief betreft het scheiden van verkeersstromen.

Deze twee hoofdalternatieven zijn beoordeeld voor langzaam verkeer (voetganger en fietser), gemotoriseerd verkeer en de bereikbaarheid van de railinzetplaats (locatie waar aannemers het spoor op kunnen om onderhoud te plegen).

1 reactie op “EINDE NABIJ OVERWEG SCHIEDAM-KETHEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *