Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EINDE KINDERKLEDINGBANK HOOGSTRAAT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Schiedamse kinderkledingbank Oranje for Kids vertrekt 31 augustus met pijn in het hart uit haar mooi ingerichte pand aan de Hoogstraat 14-18. Het winkel- en kantoorpand, dat gratis beschikbaar was gesteld voor het goede doel, is verkocht en wordt geheel verbouwd.

De nieuwe eigenaar, Alvast uit Rotterdam, gaat het hele pand per 1 september opknappen en er twee appartementen en een winkel in realiseren. De ontwikkeling hiervan is zo snel gegaan, dat Oranje for Kids geen vervangend pand voor een betaalbare prijs kon vinden.

De initiatiefneemster van het project, Corrie Oranje, wil proberen het initiatief elders te realiseren.
 Alle kleding en speelgoed worden aan haar overgedragen en voorlopig opgeslagen. De knuffels vinden hun weg via Het Knuffelpunt van Theater aan de Schie aan de Hoogstraat 75b naar de uitvoering van Kleine Sofie en Lange Wapper. Daarna worden ze geschonken aan een goed doel voor kinderen die een knuffel kunnen gebruiken.

Bestuursvoorzitter Hans Dessing: “We hebben nu onze handen vol aan het uitruimen. En we moeten afscheid nemen van de vrijwilligers die ons zo geweldig hebben geholpen en ook deze dagen blijven helpen. Het doet pijn dat we ondanks alle inspanningen geen alternatieve winkelruimte hebben gevonden, ook omdat ons hiertoe de financiële middelen ontbreken. We dragen alles graag over aan Corrie Oranje en hopen voor de Oranjeklanten dat zij snel met succes kan doorstarten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *