Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EINDE HONDENBELASTING SCHIEDAM LIJKT IN ZICHT

SCHIEDAM- Op dit moment wordt een enquête voorbereid, die zal dienen voor nieuwe hondenbeleid in Schiedam. Op basis van de enquête zal een start worden gemaakt met het uitwerken van scenario’s voor het afbouwen van de hondenbelasting. De resultaten moeten voor de zomer van 2020 bekend worden gemaakt. Dat alles laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen van GroenLinks naar de stand van zaken rond de hondenbeslasting.

Afgelopen juli ondernam oppositiepartij LOS al een poging om de hondenbelasting af te schaffen. Het initiatief kon alleen rekenen op medestanders OPS en de PvdA. Er zou een te groot gat in de begroting ontstaan wanneer de hondenbaasjes niet meer hoeven te betalen voor hun viervoeters, veronderstelden het stadsbestuur en een meerderheid van de gemeenteraad.

Vorig jaar is de hondenbelasting in Schiedam al afgebouwd naar 80 euro. Eerst met een verlaging van 20 per 2017 en in 2018 nog eens met twee tientjes. In de laatste Zomernota is geen verdere afbouw verwerkt, omdat de financiële situatie (met het teruglopen van erfpachtinkomsten) die ruimte op dit moment (nog) niet biedt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

11 reacties op “EINDE HONDENBELASTING SCHIEDAM LIJKT IN ZICHT

 1. Links om, rechts om, het afschaffen van deze belasting geeft een gat in de begroting. De gemeente zal dan wel weer iets anders verzinnen om extra geld van de burgers in de gemeente kas te krijgen.

 2. Dat vraagt om veranderingen, om het een te laten en het andere daarvoor in de plaats te doen. Maar wat?
  Er zijn geen controleurs meer nodig, dat scheelt al.
  Er wonen mensen in zeer royale woningen, dure woningen, waarvan misschien meer belasting van gevraagd zou kunnen worden, want wie het breed heeft, kan ook meer voor de andere medeburgers doen, toch?

  1. Beste Nel, mensen die in grotere woningen wonen, betalen al meer belasting. Dat is namelijk het systeem in Nederland. Hoe meer je verdiend, hoe meer je betaalt. Duizenden Euro’s verschil bruto is slechts enkele honderden Euro’s verschil bruto na inkomstenbelasting en dan krijg je ook nergens subsidie, steun of korting voor. Dus wat er onder de streep overblijft is niet zo heel veel meer. De verantwoordelijkheid die je hebt als je meer verdiend is echter wel veel groter.

 3. Gat in de begroting als de hondenbelasting wegvalt? Hoezo? Geeft de gemeente die belasting niet uit aan hondenzaken? Waarom zou ik dat dan betalen als hondenbezitter? Ik ben klaar met betalen voor zaken waar ik niks aan heb. En mensen in royale woningen moeten meer betalen? Wat is dat nou weer voor communistisch gedachtengoed? Verhuis lekker naar China, zal je fantastisch vinden!

 4. Wie gaat er betalen voor het opruimen van de poep?
  De hoeveelheid hondenpoep op straat is te bizar voor woorden. Laat de belasting aub bestaan en gebruik dit geld voor een lik op stuk beleid.

  1. We betalen nu hondenbelasting en de poep wordt ook niet opgeruimd. Dus dat maakt geen verschil. Opvoeding van mensen wel, maar daarmee wens ik je veel succes!

 5. Lieverds de honden belasting in Schiedam word gebruikt voor onderhoud aan speeltuinen , parkeerplaatsen en groenvoorziening!!! Dus niet aan honden plaatsen. Deze zoudenet het beleid elke 2-3 schoongemaakt moeten worden maar helaas. We hebben x aantal jaren geleden een poepmachine betaalt maar deze is in bruikleen bij andere gemeenten! En een gat in de begroting is … Aangezien er potjes blijven staan! En ow ja de inkomsten van parkeerbelasting en WOZ belastingen die hoger liggen dan overige gemeenten. Sorry gemeente Schiedam is een lachertje

 6. Francesca ik ben het helemaal met je eens, we betalen de hondenbelasting maar er wordt niets voor de hond meegedaan. Onze hond is gewoon een melkkoe. Poepzakjes moet je zelf kopen er zijn hondentoiletten daar wil niet eens in de buurt komen met je hond. Maar de hondenbelasting brengen ze wel in rekening.

  1. Gerda weet je wat er gebeurt als je overal gratis zakjes hebt hangen? Die zijn overal snel weg door o.a. jeugd. Daarbij kan elke hondenbezitter best wel zakjes zelf kopen. 1 Euro aan poepzakjes en je kan daar minimaal maand mee vooruit. En logisch dat hondentoiletten vol liggen. Als er 10 honden poepen dan is het smiddags al vol en je kan er toch niet hele dag iemand op zetten? Ik ben hondenbezitter geweest en waar die van mij ook poepte ik ruimde het voor 99% vd tijd op. Die ene procent is gevalletje het ligt in de bosjes en ik kan er letterlijk niet bij dus kan niemand erin trappen.

   Wat ik wel vind is dat ze meer omheinde speelplekken kunnen maken en niet alleen losloop gebieden. Dit gebeurt in diverse andere plaatsen wel.

   Dus als iedereen nou gewoon zijn shit opruimt is er niets aan de hand. En voor iemand over kattenpoep begint dit is makkelijk op te lossen als je kat leert op kattenbak te poepen, die vinden het vreselijk om dan in de tuin te poepen.

 7. Ik vind hetgeen we nu voor een hond per maand betalen prima te doen maar wat in de reacties hierboven al aangegeven wordt doe meer voor de hondenbezitters.

  Meer omheinde losloopvelden en honden stranden.

  Daarintegen het geld gebruiken voor handhaving opruimplicht want als ik zie hoeveel hondenpoep er op straat ligt asociaal dat soort figuren moet je harder aanpakken en beboeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *