Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘EINDE GRATIS OV VLAARDINGSE OUDEREN KOMT TE VROEG’

VLAARDINGEN- Het besluit om te stoppen met het vrij reizen voor Vlaardingse senioren is veel te vroeg genomen, naar de mening van het AOV. De proef had moeten worden verlengd, in afwachting van de bezuinigingsdiscussie die medio maart is afgerond. Dat laat de seniorenpartij weten in een reactie op het besluit van het college van burgemeester en wethouders (b & w) dat gisteren naar buiten is gebracht. Het AOV is niet alleen ontstemd over de inhoud van dit besluit, maar ook over het proces hoe dit gaat in Vlaardingen. De ouderenpartij vraagt om een debat over het besluit.

Het college van b & w heeft het bij hun besluit over het geringe effect van de proef tegen eenzaamheid. Men verwijst daarbij naar onderzoekgegevens, maar dit onderzoek is nog niet openbaar. Het AOV stelt: ‘Hoewel het tegengaan van eenzaamheid eveneens een argument was voor deze pilot, heeft dit college zelf aangegeven dat het met name een regeling onder het armoedebeleid betreft. Waarmee erkend wordt dat ouderen qua koopkracht al jaren worden achtergesteld door Den Haag. Afgelopen september was het op Prinsjesdag weer raak, werkenden gaan er in 2020 2,4 tot 2,7% op vooruit en AOW gerechtigden een magere 1,1%.’

Hoewel het overduidelijk is geworden dat Vlaardingen in financieel zwaar weer verkeert, stelde het college van eerder voor om raadsbreed (coalitie en oppositie) tot ombuigingen (bezuinigingen) te komen en had zij de raad gevraagd in te stemmen met een niet sluitende meerjarenbegroting.
Daarbij stelt het college vooralsnog niet haar eigen coalitieprogramma ter discussie en besluit bovendien eenzijdig gratis OV voor ouderen de nek om te draaien.

Vlaardingse AOW gerechtigden, met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, kunnen nog tot 1 december gratis met het Openbaar Vervoer.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘EINDE GRATIS OV VLAARDINGSE OUDEREN KOMT TE VROEG’

 1. Gratis reizen.

  Ja nu na 2 jaar eindelijk de Metro rijd, waar de mensen van 120% van bijstand inkomen gebruik van zouden kunnen gebruiken,
  word per 1 december die faciliteit hun ontnomen.
  Men dacht bij de raad O de metro gaat rijden, stoppen met dat project.
  Dus dat jaartje proef ?????????
  Een lachertje.

 2. Het feit dat er niet met 2 maar met vele maten gemeten wordt in verschillende steden (die ook nog eens aan elkaar grenzen) als het gaat om een openbare voorziening als het vervoer, vind ik volstrekt ridicuul. Er zijn dus grote verschillen tussen gemeentes, nog grotere tussen landen binnen de eu en nog veel grotere tussen…….. Wat een hypocrisie als het dan gaat over gezamenlijke aanpak over wat dan ook als het binnen een regio niet eens tot een overeenstemming kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *