Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EINDE GEBOORTEZORG: ‘BESTUURLIJKE ONKUNDE WETHOUDER SCHIEDAM’

Er zijn twee werkgroepen actief vanuit de huisartsen en vanuit de verloskundigen. De twee groepen werken een manifest uit dat gesloten is tussen de huisartsen en het ziekenhuis. Wethouder Patricia van aaken (CDA): “De werkgroep met verloskundigen gaat heel moeizaam waar het gaat om mogelijke oplossingen. Ik heb gisteren nog contact gehad met al deze partners en mij is niet ter ore gekomen dat die werkgroepen zijn opgeheven. Sterker nog deze werkgroepen zijn nog steeds actief.”

SCHIEDAM- Wethouder Patricia van Aaken (CDA) wordt verdacht  van wensdenken, bestuurlijke onkunde en naïviteit  rond de geboortezorg in het Vlietland Ziekenhuis. De diskwalificeringen zijn afkomstig uit een commentaar op de website van GroenLinks (GL) Schiedam. Verder verwijt GL Van Aaken zich niet te houden aan haar toezegging om  bovenop  de ontwikkelingen te blijven zitten en de gemeenteraad tijdig te informeren.

De afgelopen maanden was het vrij stil rond dit onderwerp. Raadslid Katinka de Rover (GL) heeft Van Aaken afgelopen dinsdag geconfronteerd met informatie dat het ziekenhuisbestuur zijn plan om de geboortezorg naar Rotterdam te verplaatsen onverkort door gaat zetten. Wethouder Van Aaken  gaf aan dat het nog lang niet zo ver zou zijn. De werkgroepen die over de toekomst spreken zijn nog volop bezig en er is nog helemaal niets definitief. GL had gehoopt op een diepgaand  onderzoek,  maar de wethouder  kwam niet veel verder dan een ontkenning: “Nog niets te melden!”

Het ziekenhuis sluit de kraamafdeling, dat is inmiddels zeker. “Alleen de wethouder wil de feiten niet onder ogen zien”, aldus GL op de eigen website.

1 reactie op “EINDE GEBOORTEZORG: ‘BESTUURLIJKE ONKUNDE WETHOUDER SCHIEDAM’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *