Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EINDE EIGEN CLIËNTENRAAD ZIEKENHUIS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De zelfstandige cliëntenraad van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam fuseert nog dit jaar met de cliëntenraad van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

De onafhankelijke Cliëntenraden behartigen de belangen van de (potentiële) patiënten van het Vlietland Ziekenhuis en het Franciscus Gasthuis.  Zij toetsen het beleid en adviseren de Raad van Bestuur gevraagd en ongevraagd. Op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) beschikken de twee ziekenhuizen over twee  afzonderlijke Cliëntenraden.
De onafhankelijke Cliëntenraden behartigen de belangen van de (potentiële) patiënten van het Vlietland Ziekenhuis en het Franciscus Gasthuis. Zij toetsen het beleid en adviseren de Raad van Bestuur gevraagd en ongevraagd. Op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) beschikken de twee ziekenhuizen over twee afzonderlijke Cliëntenraden.
Beide Cliëntenraden behandelen al een tijd gezamenlijk alle locatieoverstijgende adviesaanvragen. Alleen zaken die per locatie speelden zijn vorig jaar nog in de afzonderlijke Cliëntenraden behandeld.

Aanvankelijk voerde de Raad van Bestuur daardoor dubbel het overleg met beide Cliëntenraden op een andere datum. Vanaf september zijn de Cliëntenraden gezamenlijk met de Raad van Bestuur gaan overleggen.

De Cliëntenraden hebben het recht om een lid van de Raad van Toezicht ter benoeming voor te dragen. Namens de Cliëntenraden zat chirurg Han Boxma in de Raad van Toezicht. Hij is onlangs opgestapt bij diezelfde Raad van Toezicht, omdat hij het niet eens is met de verhuizing van de afdeling verloskunde van Schiedam naar Rotterdam.

In 2016 zullen de beide Cliëntenraden officieel fuseren.

Zie ook: Onenigheid Vlietland Ziekenhuis Schiedam.

2 reacties op “EINDE EIGEN CLIËNTENRAAD ZIEKENHUIS SCHIEDAM

    1. KLOPT HELEMAAL DIE ZIEKENHUOS BESTUURDERS IN SCHIEDAM WALSEN GEWOON OVER VLAARDINGEN HEEN .. ZOALS TOEN SCHIEDAM PERSÉ HET ZIEKENHUIS WILDE ….TERWIJL ER EEN PRACHTIG STUK GROND IN VLAARDINGEN WAS OP DE PLEK VAN ONS HOLYZIEKENHUIS. VLAARDINGERS HOU JULLIE POOT STIJF ….DIE KRAAMZORG BLIJFT HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *