Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EINDE BAANSTURING: MEER VLIEGTUIGEN OVER SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er komen momenteel weer meer vliegtuigen over de noordrand van Schiedam, meldt de wijk- en Bewonersvereniging Spaland. De situatie wordt toegeschreven aan het stopzetten van de zogenaamde baansturing bij Rotterdam The Hague Airport.

Baansturing is een maatregel die in sommige gevallen leidt tot omvliegen. Hierom wordt deze maatregel zo kort mogelijk ingezet. In dit geval hield baansturing in dat, wanneer het veilig is, geland wordt vanuit de richting Lansingerland. De maatregel is op 20 mei jongstleden ingesteld om te zorgen dat de overlast boven Schiedam binnen de toegestane normen zou blijven.

In het gebruiksplan jaar 2018 (1 november 2017 – 31 oktober 2018)  is de geluidsbelasting bij het handhavingspunt in Schiedam overschreden door de uitzonderlijk lang aanhoudende oosten wind in de zomer. Daarop heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de luchthaven een maatregel opgelegd. Deze bestaat uit een strakkere monitoring van de handhavingspunten en het hebben van een beheersplan. De baansturing was een onderdeel van dit beheersplan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *