Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘EINDE ARMOEDE SCHIEDAM ONHAALBAAR DOOR SOCIALE WONINGBOUW’

SCHIEDAM- Het inzetten door het stadsbestuur op het beëindigen van de armoede in Schiedam wordt beschouwd als niet realistisch door de fractie van D66. De partij stelt: ‘Dit is gezien de hoeveelheid sociale woningbouw in Schiedam natuurlijk volkomen onhaalbaar’. Maar volgens het stadsbestuur is leven in armoede niet per definitie gelijk aan wonen in een sociale huurwoning.

D66 krijgt te horen: ‘Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau leeft 5,7% van de Nederlandse bevolking in armoede (2017). Deze groep woont niet alleen in een sociale huurwoning. Ongeveer 30% van alle woningen in Nederland is een sociale huurwoning. Het doel om een einde te maken aan armoede is ook met de Schiedamse woningvoorraad na te streven.’

Het aandeel huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum in Schiedam heeft zich de laatste jaren ongunstiger ontwikkeld dan landelijk. Het streven van burgemeester en wethouders is dit verschil niet verder op te laten lopen, maar in 2022 uit te komen op het huidige niveau. Nieuwbouw, herstructurering en uitstroom uit de bijstand moeten bij gaan dragen aan het ombuigen van de trend.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *