WATERWEG ACTUEEL

EINDE AAN SUBSIDIE PEUTERS MET ACHTERSTAND SCHIEDAM

EINDE AAN SUBSIDIE PEUTERS MET ACHTERSTAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- In Schiedam komt een eind aan de Subsidieregeling peuteropvanggroepen met voorschoolse educatie. Burgemeester en wethouders hebben besloten tot de intrekking van de subsidieregeling.

Het kabinet kwam vorig jaar met 40-miljoen euro extra voor de voorschoolse educatie. Daarmee moest worden voorkomen dat gemeenten pedagogisch medewerkers in de kinderopvang zouden ontslaan, terwijl zij in 2019 weer nodig zijn. Bovendien kunnen gemeenten zich voorbereiden op het geven van meer taaltraining aan kinderen met een risico op een achterstand.

Uit onderzoek is gebleken dat jonge kinderen van 2,5 tot 4 jaar hun taalachterstand fors kunnen inlopen als ze deelnemen aan voorschoolse educatie. Het kan zelfs zorgen voor een halvering van de achterstand op woordenschat. Het effect op hun ontwikkeling is het grootst wanneer kinderen met een taalachterstand samen in een groep zitten en meer uren naar de voorschool gaan dan de huidige 10 uur per week.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Webradio Torpedo

augustus 9th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *